7 x leuke gezinsuitjes voor het Pinksterweekend

13 juni 2019

Wat is er tijdens dit Pinksterweekend veel te beleven in de regio Amersfoort! Wij hebben 7 x  leuke gezinsuitjes voor Pinksteren voor je verzameld. Van festival, open dag op de boerderij tot voorstelling, lentemarkt of feestje en nog veel meer!

7-leuke-gezinsuitjes-voor-Pinksteren
1. Kleine Dingen
Op eerste Pinksterdag geniet je samen met de hele familie van de vertelvoorstelling van Kabouter Paltz en zijn kleindochter bij het Herman van Veen Art Center. Ze hebben het over kleine dingen zoals kusjes geven, tranen, stofjes en ogenblikken. Reserveer alvast een plekje en ga daarna heerlijk wandelen over landgoed De Paltz.

2. Lepeltje Lepeltje
Op 7, 8, 9 en 10 juni is het weer heerlijk ‘bankhangen’ met smakelijke hapjes en drankje tijdens  Lepeltje Lepeltje in het stadspark van Amersfoort. Voor de kinderen is er een speciaal kinderprogramma met theater, workshops en zelf limonade maken.

3. Buitenactiviteiten in het museum
Het hele weekend met Pinksteren is het Nationaal Militair Museum open. Naast de vele binnen activiteiten hebben ze ook hele stoere buitenactiviteiten zoals in een minitank of coole mini-jeep rijden en probeer de stormbaan eens uit.

4. Lentemarkt
Tweede Pinksterdag is er een gezellige lentemarkt bij boerderij het Gagelgat. Bij de diverse kramen vind je de leukste spulletjes voor in en om het huis, dus kom vooral een kijkje nemen. Ook voor kinderen is er genoeg te zien en te beleven.

5. Dag van het Kasteel bij Kasteel Amerongen
Neem een kijkje bij Kasteel Amerongen op tweede Pinksterdag. Wandel door het kasteel of de prachtige tuin en laat je door de zaalgidsen betoveren met hun verhalen over 'Het Huys'. Er zijn diverse concerten, een cream tea en een kinderworkshop

6. Campina Open boerderijdagen
Bezoek de boer op maandag 10 juni (Tweede Pinksterdag). 69 boerenfamilies openen dan hun staldeuren voor publiek! Aan de hand van leuke spelactiviteiten laten ze op de boerderij zien hoe melk van de grazende koeien in de wei terecht komt in het glas thuis op tafel. 

7.Pinksterfeest
Het wordt een topfeestje bij de Kanovijver in Putten. Die dag staan er veel springkussens op het terrein, zijn er kanowedstrijden en ringsteken. Natuurlijk kun je je ook  lekker uitleven in de leuke speeltuin. 

Nog meer leuke tips en uitjes vind je in onze uitagenda