Lekker lang weekend met Hemelvaart en Pinksteren

8 mei 2023

Heerlijke vrije dagen om even helemaal tot rust te komen of waarbij je lekker op pad gaat en ontdekt wat Flevoland allemaal voor moois te bieden heeft! Wij hebben weer een lijstje met supertoffe tips klaarstaan! Buiten de deur en lekker thuis. Maak er een paar mooie dagen van met je gezin!

Eropuit tijdens Hemelvaart

Dauwtrappen in Zeewolde
Dat is wel héél vroeg… Ga met het gezin dauwtrappen in de buurt. Alert: vooral geschikt voor ochtendmensen! Wat is er mooier dan te genieten van de vroege ochtendzon, van de stilte en de geuren en kleuren van de ontwakende natuur! De IVN-gids zal onderweg vertellen over de flora en fauna in dit gebied en de geschiedenis van Zeewolde.


Eropuit tijdens Pinksteren

Pinksterkermis Almere
Kom lekker zwieren en zwaaien op de Pinksterkermis in Almere. Kom genieten van de achtbaan, het spookhuis, funhouse en nog veel meer nieuwe attracties. De kermis is dagelijks te bezoeken van 24 mei 2023 t/m 29 mei!

Pannenkoekendag
Kom jij ook super lekkere pannenkoeken eten op Schateiland! Zaterdag 27 mei kan je van 12.00 uur tot 16.00 uur gezellig op het terras een of meerdere pannenkoeken komen nuttigen. Mandy bakt ze met liefde voor de kids. Natuurlijk staat ook de siroop en poedersuiker klaar.


Eerste pinksterdag | 28 mei

Lentefeest De Beestenbende

Stad & Natuur viert het Lentefeest op Kinderboerderij de Beestenbende! De schapen worden van hun winterjas ontdaan en iedereen is welkom om te komen kijken. Kinderen kunnen hun eigen schaapherdersstok maken, een mooie lentevogel knutselen en zich uitleven bij het huttenbouwen. Of knutsel een leuk konijnenspeeltje voor de konijntjes!


Tweede Pinksterdag | 29 mei

Festival Spot
Een festival voor vogelspotters of hippe vogels, jong en oud! Vol met sportieve en natuuractiviteiten. Het festival is een ware natuurparade voor de hele familie waar je de activiteiten van het Natuurbelevingcentrum kunt komen spotten. Wat dacht je mountainbiken, waterbeestjes vangen, workshops, vintage kleding, excursies, leuke prijsjes, straattheater en muziek!


Dag van het Kasteel

Welk kind droomt er niet van om als prins of prinses rond te lopen in een kasteel? Dat kan op 29 mei (Tweede Pinksterdag)! Bezoek een kasteel bij jou in de buurt en ontdek allerlei leuke activiteiten. En... kinderen mogen natuurlijk verkleed komen! 

Family Day bij Jumping Jack
Samen met buurman Club Pellikaan organiseert Jumping Jack een Family Day met activiteiten voor het hele gezin. Niemand hoeft zich te vervelen. Er is een springkussen, je kunt een TikTok dansworkshop volgen, vrijspringen, knutselen, oud-Hollandse spelletjes spelen en meedoen met een familie bootcamp. En scoor een heerlijk broodje hamburger bij de kraam! 
Leuk voor thuis!

Ligt er in de schuur nog ergens een pvc-buis? Met pijltjes van krantenpapier kun je een wedstrijdje houden wie het verste kan schieten door in de buis te blazen.

Eens iets anders dan barbecueën. Kies voor gourmetten of fonduen in de tuin. Dat voelt opeens toch als een hele andere ervaring dan binnen.

Zoek met lekker weer een uitdagende natuurspeeltuin in de buurt. Vergeet de oude kleren niet!

De hele familie bakt! Hou een taartwedstrijd met het gezin of de familie. Wie bakt de lekkerste taart of cake? Niet teveel eten die dag, want na afloop moeten alle baksel natuurlijk geproefd worden.

Speelkwartiertje! Laat de kleine een hoge toren bouwen van alle kussens die je kunt vinden in huis. En daarna lekker uitrusten in de berg zachte kussens.

Knutsel je eigen insectenhotel voor in de tuin of op het balkon.Durven jullie het aan? Laat de kinderen de baas zijn voor één dag. Dat wordt vast snoepjes bij het ontbijt en lekker veel gamen ;)

Even lekker kletsen. Ken je onze Kidsproof Kletspraat al? Stel elkaar de vragen tijdens de lunch, het diner of een wandeling. Zo leer je elkaar nóg beter kennen.

Ga last-minute nog een paar daagjes weg tijdens Hemelvaart óf doe alvast inspiratie op voor het Pinksterweekend of de zomervakantie. Op onze site Kidsproofvakantie.nl vind je de leukste kindvriendelijke accommodaties.

Fijn weekend!


TIP: Heb jij je al aangemeld voor onze nieuwsbrief? Deze staan vol toffe tips en vaak ook met een speciaal thema! En vergeet niet onze fijne blogs te lezen. Hier vind je leuke ervaringsverhalen, tips voor uitjes, tips voor activiteiten en nog veel meer!