Naar musical De Tocht: Een visueel en muzikaal spektakel (10+)

11 december 2023

IT GIET OAN! Met onze twee jongens van 10 jaar hebben wij De Tocht in Leeuwarden beleeft. Een indrukwekkende musical met humor en verhalen over het leven die je niet snel vergeet!

Kidsproof bezoekt Musical De Tocht in Leeuwarden
Het schaatsfeest begint allang voordat je de musical echt gaat zien, via de app Close (Musical De Tocht) stellen de spelers zich voor, zie je de persconferentie die dé tocht van 2023 aankondigt en nog veel meer leuke dingen. Je komt écht in de schaatssfeer en je kunt je kind daar alvast in meenemen.

Voordat de musical begint is er in het Friso Theater, waar de musical speelt, van alles te beleven: koek en zopie tenten, waar je heerlijke warme ‘poeiermolke’ met slagroom kan krijgen met een stuk ‘Fryske Oranjekoeke’. Al smullend zie je de spandoeken hangen om de schaatsers aan te moedigen! Er is een winkeltje met leuke Elfstedentocht spullen en je kunt zelfs de kou écht beleven in de ijsbox ‘De hel van het noorden'. BRRRRRRRR!



De musical begint, we mogen ons plekje zoeken. De zaal is indrukwekkend en het echte ijs ligt in een baan om het publiek heen, wat geweldig bedacht!



We gaan lekker zitten, de temperatuur is prima en we hebben echt het gevoel dat we de tocht gaan beleven!

Het begint met een groepje van vijf kinderen, die al jaren samen schaatsen en zich de ‘iisfretters’ noemen. Als er een tocht komt, dan schaatsen we die, waar we ook zijn, zeggen ze tegen elkaar! Als ze volwassen zijn gaan ze dat ook echt doen, en dat zien we tijdens de musical.

De musical vertelt twee verhalen door elkaar. Het gaat over verlies, liefde en doorzetten. Toch wel de thema’s van het leven. Met humor en prachtige muziek met een live orkest en iedereen die zingt geeft dit echt kippenvel!
Onze jongens zaten ademloos te kijken en te luisteren.



We worden volledig meegenomen in het verhaal door de sterke visuele effecten en het geweldige spel van de acteurs; elke keer zie je op de achtergrond waar je bent. Sneek, het Slotermeer, Franeker en Leeuwarden, je ziet het allemaal!



Conclusie: een fantastische musical die je eigenlijk écht moet zien. Wij vinden het zelf leuk voor kinderen vanaf 10 jaar. Leuke tip voor de kerstvakantie (of mooi cadeau voor kerst)

Musical de Tocht, een voorstelling over de Elfstedentocht, is t/m 31 januari te zien in het speciaal gebouwde Friso Theater in Leeuwarden met een draaiende ijsvloer van meer dan 2.000m². Naar de website