Voorjaarsvakantie uitjes in Haarlem eo

1 februari 2024
Een weekje vrij in de winter. Wat doe je dan? Allemaal leuke dingen! Bekijk deze toffe uitjes in Haarlem en omgeving eens!

10x Eropuit als gezin in de voorjaarsvakantie

1. Nostalgie! Speelgoedtentoonstelling in Zandvoort

T/m 25 februari 2024 is er in het Zandvoorts Museum een leuke speelgoedtentoonstelling. Hier wordt het favoriete speelgoed van Zandvoortse verzamelaars getoond. Teddyberen, dinky toys, treinen, playmobil en nog veel meer!
Er is speelgoed te zien van meer dan 100 jaar oud. Maar ook bijvoorbeeld een grote verzameling My little pony in zoete kleurtjes. Ook leuk om te doen; een speurtocht met piepkleine wonderdeurtjes en op bezoek bij Kees de Muis. Het museum is gratis te bezoeken voor kinderen t/m 18 jaar, volwassenen betalen €6,50. Check de openingstijden


2. Licht Festival Caprera

Tijdens een wandeling van ongeveer 1,5 km. loop je langs allemaal prachtige lichtkunstwerken. Sprookjesachtig, want het wandelbos van Caprera is verder hélemaal donker! Een warme choco erna op het horecaplein en je hebt een tóp familie-uitje! 


3. Naar de boerderij

Onze stadskinderen leren zó veel van een bezoekje aan Informatieboerderij Zorgvrij! En daarnaast is het natuurlijk ook gewoon een gezellig uitje. Met speurtochten, knutselpakketjes en boerderijbingo is het nu nóg leuker!
 

4. Leuke Familiefilms

Met een bios-bezoek ben je even helemaal in een andere wereld. Deze vakantie is dat een Beestenboel, een Circus, een Game-setup of een Poppentheater. Het is bij Pathé Haarlem Centrum maar nét voor welke familiefilm jullie kiezen!


Ook Kinepolis heeft alle populaire kinderfilms van dit moment natuurlijk op het programma staan! Denk je er wel eens aan naar Kinepolis Hoofddorp te gaan? Goed bereikbaar en in de buurt van restaurants en winkels, compleet uitje!

5. De Groene Toverboerderij

Jonge kinderen leren bij de nieuwste tentoonstelling in het Pieter Vermeulen Museum alles over de dieren op de boerderij. Ze hebben hierbij ál hun zintuigen nodig. Komen jullie binnenkort kijken, luisteren, voelen en ruiken?


6. Knutselen, films en voorstellingen zien en disco!

In het SchuurLab zijn deze vakantie allemaal gratis activiteiten waar je elke dag voor kunt komen aanwaaien. Het leukst is natuurlijk om meteen een leuke film of voorstelling mee te pakken. En natuurlijk is er ook weer Disco voor kids!


7. Uitgelicht: Game On - Spannende Familiefilm

Wat als kwaadaardige AI de gamewereld de échte wereld in brengt? Zal het Issam met de beste gamers ter wereld lukken om door 4 reallife games heen te battelen? GAME ON is echt te gek! Spannendste film deze voorjaarsvakantie.


8. Indoor Midget Voetgolf

Kom een balletje trappen deze vakantie! En dan niet zómaar voetballen; nee, je loopt bij Midget Voetgolf een parcours van 18 toffe, uitdagende holes. Leuk voor iedereen, óók voor wie helemaal niet goed is in voetbal. Elke dag open in de vakantie! 


9. Dobbelen bij het LAM museum

Deze vakantie bepalen dobbelstenen in het LAM museum waar je naar kijkt en hoe je kijkt. Laat het toeval bepalen! Na je bezoek kun je lekker naar buiten om Landgoed Keukenhof te ontdekken. Echt een leuk uitje voor de hele familie!


10. Optische illusies; kijk je ogen uit!

Een pratend hoofd op een tafel, een geest die opduikt op het toneel... In de nieuwe tentoonstelling De Grote Illusie - 200 jaar Virtual Realities in Teylers Museum kijk je je ogen uit deze vakantie! Er zijn ook leuke familieworkshops, zoals 'Spoken zien'. 


5x Leuk voor de kids!

1. Leer (beter) schaatsen!

Bij de vakantie-intensief cursussen van Kras Sport leren kinderen in korte tijd heel veel! Of ze al ervaring hebben of helemaal niet; er is altijd een groepje waarmee op passend niveau kan worden geschaatst deze vakantie. En ook leuk: volwassenen kunnen tegelijkertijd ook lessen volgen, ieder op eigen niveau! 


2. LEGO Paradijs

De kerkzaal van Doopsgezind Haarlem is volgestort met Lego. Kinderen kunnen hier op 2 dagen lekker in sessies van 2 uur bouwen in het thema 'Bouwen van je Fantasiedier'. En daar is ook zelfs nog een leuk prijsje mee te winnen!


3. Brick Master en ijsprofessor workshop

Een bewezen succes; de 2 uur durende LEGO® workshops onder leiding van een 'Brick Master' of de ijsprofessor workshops waar kinderen een ijsje ontwerpen, maken én opeten! Deze vakantie voor de laatste keer in de gezellige Loco Fabriek, voordat de workshops een ander onderkomen zullen krijgen. Pak die kans!


4. Playground Dagkampen

Het dagkamp op de Playground Haarlem is zó lekker voor kinderen die vinden dat ze de afgelopen weken weer veel te veel hebben moeten opletten en stilzitten in de klas! Heerlijk ravotten, trommelen op kliko's, lasergamen en nog véél meer. Er zijn verschillende startdagen!


5.Crea workshops

Een Lama schilderij maken, een vogelhuisje versieren, schattige katjes schilderen... bij Artwise maken kinderen de leukste kunstwerkjes! Heerlijk een paar dagen in de vakantie creatief bezig zijn met leeftijdsgenootjes, leuk toch? Dagje Amsterdam

- Het Rijksmuseum is in de vakantie extra leuk voor families. De jongsten speuren met Pim & Pom, met de oudere ga je op expeditie of zelf een kraag knutselen. Vanaf 8 jaar is ook het Familiespel of het Open Atelier geschikt!

- Ga op bezoek bij het Mini Museum en bewonder de wereld van het Muizenhuis in het echt (bekend van de gelijknamige boeken). Ook leuk; ga aan de slag als een mini artiest tijdens de workshop op woensdag 21 februari.

- Bewonder de metershoge wall drawings van de beroemde kunstenaar Sol LeWitt in Amsterdam! Ga zelf aan de slag in de Playground of met begeleiding bij de Tekendagen. En in het Joods Museum junior kun je koekjes bakken.

- Naast de interactieve Mobility Experience zijn er in de voorjaarsvakantie weer kinderworkshops bij Move Amsterdam. Van freestyle voetbal tot een korte film maken, knutselen en BMX-en. Lol en beweging gegarandeerd!

- Beleef winterse activiteiten bij ARTIS! Ontdek de tuin met een speurtocht, reis naar het heelal in het Planetarium en geniet van kleurrijke voorstellingen. Alle activiteiten en toegang voor kinderen t/m 12 jaar tot Micropia zijn GRATIS.

- Aan de hand van vier waargebeurde verhalen van kinderen word je in het Verzetsmuseum Junior meegenomen terug in de tijd. Zo maak je kennis met het leven in WOII. Het speurboekje maakt de reis extra spannend! Geschikt voor 9+.

Dagje Kop van Noord Holland

Ontdek het verleden én de toekomst in Huis van Hilde! Proef zowel het 'menu van vroeger' als 'het menu van de toekomst' in het museumcafé. Mis ook de nieuwe tentoonstelling 'De Makers van Holland' niet!


Tip voor ná de vakantie!

Na de vakantie ook nog zin in een leuk familie-uitje? Helemaal kosteloos en weer eens iets anders; topsport!
5 Dagen lang zijn er in DEGIRO hal in Haarlem mooie badmintonwedstrijden van de allerbeste jeugdspelers van de wereld te zien. Mét leuke activiteiten voor kinderen. Zeker op de finaledag; dat is de Bamito FUNdag, speciaal voor jonge kids. Komen jullie langs?