Volg ons op Facebook voor meer leuke tips!

De leukste kinderboeken voor de zomervakantie!Terug naar het overzicht

7 juni
Bij het kampvuur, in de hangmat op de achterbank of zomaar in je achtertuin in een stoel: overal kun je lezen! Jeugdboekhandel Silvester geeft je voor deze zomer de must-have tips!

Leuke voorleesboeken
Of je nu op vakantie gaat of niet, al lezend maak je in hoofd verre reizen... Deze klassiekers zijn ideaal om voor te lezen! Ga aan boord van een piratenschip in Grote kleine kapitein van Paul Biegel of in Alle Hens aan dek van Bette Westera. En beleef een lange Zweedse zomer in Bolderburen van Astrid Lindgren of vlieg mee op een gans met Niels Holgersson.

Deze lezen ze zelf, vanaf 8 jaar
Älle delen van de Waanzinnige Boomhut, Dummie de Mummie of De Grijze Jager staan voor je klaar bij Jeugdboekhandel Silvester. Zó leuk zijn die! En nog 4000 andere titels... Echt voor ieder kind is er een boek!

Altijd fijn: een luisterboek!
Luisteren naar een boek kan ook, tijdens een lange autoreis of regenachtige middag bijvoorbeeld. Heerlijk! Bij Silvester staat een grote collectie luisterboeken vanaf 2 tot 14 jaar: van Nijntje, de Gruffalo, de Gorgels, Pluk van de Petteflet tot Brief voor de koning, Harry Potter of de Grijze Jager. Welke wordt het?
Doeboeken en zomerleesboekjes
Voor nieuwsgierige kinderen die naar groep 3 gaan is het Doeboek van Vos en Haas een leuke voorbereiding op het lezen of de meegroeiboeken van Vos en Haas. In de winkel staat een volle AVI kast met leuke titels om zelf te lezen. Neem ook de zomerleesboekjes (slechts 3,50!) mee voor groep 3 of groep 4 met een zomers verhaal van Mirjam Oldenhave, recepten, prijsvraag en veel spelletjes. Superleuk!

Spelletjes
Het kleurboek van de Gorgels (nieuw!) is hélemaal het einde voor Gorgelfans, neem die zeker mee in je koffer. Spelletjes, vakantieboeken, atlassen en teken – en doeboeken zorgen altijd voor een vrolijke vakantie.

En vergeet geen doosje storycubes mee te nemen om zelf een verhaal te vertellen ………je gooit de dobbelstenen met pictogrammen en je verzint een verhaal over  de afbeeldingen die je op tafel ziet liggen. Basisdoos (€9,99) of themadoosje (€3,95). Voor alle leeftijden!

Tip: ga voor de vakantie dus zekere even langs bij Jeugdboekhandel Silvester en ze hoeven zich niet meer te vervelen!