Online speuren naar Egyptische dieren met het thuisprogramma van het Rijksmuseum van Oudheden

20 december 2021
Ook het Rijksmuseum van Oudheden heeft haar deuren gesloten in de kerstvakantie. Er stond een fantastische familietentoonstelling over Toetanchamon voor jullie klaar. Gelukkig kan je ook vanuit huis een kijkje nemen in het museum en het land van de farao’s!
Rijkmuseum van Oudheden| online programma thuis voor kinderen
Ga aan de slag met knutseltips, online rondleidingen, tekenspellen, kleurplaten en speurroutes. Klik door via de roze websitebutton onderaan deze pagina voor alle downloads en informatie!

Met de Egyptische dierenroute ga je online speuren naar (fabel)dieren in de vaste tentoonstelling over het oude Egypte. Hiervoor gebruik je Google Street View. Daarmee kun je namelijk vanuit huis alle zalen van het museum bekijken. Ben jij een slimme speurder? Misschien win jij dan wel een mooi Egyptisch prijzenpakket.Thuis doen: Egyptisch ganzenborden
Wat deed Toetanchamon als hij zich verveelde? Spelletjes spelen natuurlijk! In zijn graf zijn speelgoed en bordspelletjes gevonden, waaronder het spel ‘senet’. Dat betekent ‘dertig’. Het spelbord bestaat dan ook uit dertig vakjes. Verder gebruik je werphoutjes en pionnetjes om het spel te spelen, en lijkt het een beetje op ganzenbord. Het ‘senet’ spel is al 5000 jaar oud en werd in het oude Egypte door iedereen gespeeld. Klik door via de roze websitebutton en speel het ook!

Thuis aan de slag: Toetanchamon van LEGO®
LEGO®-fan Koen Zwanenburg heeft het prachtige grafmasker van Toetanchamon levensgroot nagebouwd. Dat koste hem een half jaar en maar liefst 16.000 LEGO-steentjes. Je kunt dit LEGO®-kunstwerk vanaf de herfstvakantie bewonderen bij de Egyptische tempel in het museum. Speciaal voor jou heeft Koen een mini-Toetanchamon gemaakt, die je zelf thuis kunt bouwen met je eigen LEGO®. Je hebt er ongeveer 288 steentjes voor nodig. Heb je niet alle onderdelen? Geeft niet! Gebruik je fantasie en kijk of je andere kleuren en vormpjes kunt gebruiken.Download de knutselactiviteiten
Een Egyptische sfinx bouwen van Lego? De fibula van Dorestad knutselen met diamantsteentjes? Of liever de stoere ijstijd-puzzel maken? Er zijn tal van activiteiten op de museumwebsite te downloaden die je thuis kunt doen. Leerzaam én leuk! Je vindt ze allemaal via de roze button.

Klik door via de roze websitebutton voor alle downloads en informatie! Naar de website