Top 5 Prentenboeken 2018Terug naar het overzicht

12 januari
Jeugdboekhandel Silvester stelde voor ons een TOP 5 Prentenboeken samen. En check de ativiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen!
De Nationale Voorleesdagen, dit jaar van 24 januari t/m 3 februari, zijn bedoeld voor peuters en de “kleine” kleuter. En die zijn dól op prentenboeken! Vandaar deze TOP 5 Prentenboeken die Jeugdboekhandel Silvester voor ons samenstelde. Zo leuk, lekker lezen samen met je kleintje!

TOP 5:

1 - Ssst! De tijger slaapt! van Britta Teckentrup
Dit is ook het gekozen prentenboek van het jaar 2018! De tijger slaapt, maar ligt vreselijk in de weg. De dieren willen er langs, maar hoe komen ze heelhuids aan de overkant? Door te aaien, te blazen, een liedje te zingen of…? Een interactief verhaal voor meedenkende peuters.
Speciale uitgave met app voor 4,95 (op=op), als prentenboek zonder vingerpopje 13,99 en met vingerpopje 15,99. Vanaf 3 jaar.

2 - Nog even mijn haartjes wassen van Jörg Mühle.
In dit lieve voorleesboekje wordt badderen een interactief spel. Peuters worden aangemoedigd Klein Konijn te helpen met wassen, spoelen, afdrogen en haartjes föhnen. Met als resultaat: een brandschoon Klein Konijn. Vanaf 2 jaar. Prijs 8,99.

3 - MMM…..een taart van Susanne Strasser.
Beneden staat de beer, hij heeft honger. In het raam van een hoog huis staat de taart, heerlijk zoet maar onbereikbaar. Maar dan komt het varken, en daarna de hond, de haas, de kip en de kikker. Ze klimmen als acrobaten op elkaar, hoog genoeg om de taart te bereiken? Vanaf 2 jaar. Prijs 11,50.

4 - Gewoon zoals je bent van Jonny Lambert.
Kleine Snuf moet in de rij blijven lopen met de andere olifanten, maar er is te veel zien onderweg. Steeds komen ze andere dieren tegen die wel iets hebben wat Kleine Snuf ook graag wil hebben, van superlange steltpoten tot mooie vleugels om te vliegen en fladderen. Maar kijk uit voor de krokodil…vanaf 3 jaar. Prijs 12,50.

5 - De kusjeskrokodil van Jozua Douglas.
Tim kan niet slapen. Hij hoort allerlei vreemde geluiden. Die blijken afkomstig van dieren die in zijn slaapkamer verstopt zitten, zoals het Verhaaltjesvarken, de Toedektijger en de Knuffelbuffel. Deze bijzondere beesten voeren samen een heel bedtijdritueel op voor Tim. Maar pas na de kusjes van de Kusjeskrokodil kan hij echt lekker gaan slapen. Vanaf 3 jaar. Prijs 13,99.

Verder zijn er bij Jeugdboekhandel Silvester nog heel veel leuke activiteiten rondom voorlezen:

- Voorleesontbijt op 24 januari

- Prentenboekenmuziek op 27 januari

- Voorleesfeest met BplusC op 28 januari

- Ssst! De tijger slaapt in de vertelkoffer op 3 februari

Veel plezier!