20 superleuke uitjes voor de zomervakantie!

9 juli 2016
In deze zomervakantiespecial hebben we de leukste Kidsproof-tips door héél Nederland voor je op een rij gezet, ideaal voor een heerlijke dagje met je kids!
20 leuke zomeruitjes door heel nederland
RIDDERS, ROMEINEN EN INDIANEN


Kasteeltijd
Ga terug in de tijd op Kasteel Muiderslot. Elke woensdag is er een leuke activiteit voor kids! Bouw bijvoorbeeld een kasteel van suikerklontjes of leer middeleeuws sjabloneren!

Romein in één dag
In het Rijksmuseum van Oudheden ontdek je hoe je een Romein wordt! Ben jij een Romeinse soldaat, edelvrouw of stoere gladiator? Supergave activiteiten. Aanrader!

Zomerkracht
In Museum Volkenkunde verdien je deze zomer Zomerkracht met leuke workshops! In de tuin speel je indianenspelletjes bij de tipi. Ook leuk voor een picknick!

LEKKER ACTIEF


In de vakantie!
Partou Kinderopvang organiseert elke dag iets bijzonders, van kamperen tot films maken. Iedereen is welkomen op één of meer dagen. Ook als je geen gebruik maakt van de bso!

Jongleren maar!
Jongleren, vuurspuwen, koorddansen, spannende acts & workshops! De European Juggling Convention in Almere: een festival voor jong en oud, van 30 juli t/m 7 augustus!

Watersport & meer
Strand, water, beachclub, (overdekt) watersporten; je vindt het allemaal bij het gezellige Down Under in Nieuwegein. Ideaal! Probeer ook eens de nieuwe voetgolfbaan!

SAMEN OP PAD


Jaaa, FarmCamps!
Ga met de boer op stap, knuffel met de dieren of laat je leiden door het ritme van de dag. Heerlijk luxe logeren bij de boer met FarmCamps. Check de laatste plekjes!

Voor je schatten!
Vind je tijdens de vakantie mooie bloemen, bladeren of veren? Bewaar deze dan in één van de nieuwe, gave 'Bewaarboekjes' van Gottmer! Ook vól leuke weetjes en knutseltips.

Jippie met de trein!
Dagje op stap in eigen land? Neem de trein! Kinderen vinden het superleuk en ze kunnen gratis reizen met het Kids Vrij abonnement. Handig en gezellig!

CREATIEVE FAMILIEWORKSHOPS


Op avontuur!
Ontdek je tekentalent!
Kom deze zomer naar Breda's Museum! Ontdek de portrettist in jezelf en maak je eigen 'selfie'! Of bezoek 'Stofnesten', daar waar dingen van vroeger tot leven komen.

Geef mij maar...
Weet jij hoe onze hoofdstad is ontstaan? In het Amsterdam Museum leer je het! Met superveel toffe tentoonstellingen en coole activiteiten voor kinderen!

Familieworkshop
Ga deze zomer aan de slag met ijzerdraad en tak. Maak met je familie een eigen Penone Meesterwerk in de tuinen van het Rijksmuseum. Echt een toffe workshop!

DAAG JEZELF UIT


Heb jij het in je?
Bootcamp & survival bij het Nationaal Militair Museum! Moed, teamwork, kameraadschap en plezier staan centraal. Ben jij een echte bootcamp- & survivalkampioen?

Musicalles
Kom zingen, dansen en acteren en treed 2 keer per jaar op in een voorstelling van de Telekids Musicalschool! Geef je nu alvast op voor een proefles in september!

Creatief coderen
SPeel het levensgrote Ganzebosch familiespel en leer op speelse wijze coderen! En er is nog heel veel meer leuks te doen bij Museum of the Image in Breda. Cool!

WERELDREIS, DICHTBIJ HUIS


WILD: naar buiten!
Ontdek in het Afrika Museum de krachten van wilde en mythische dieren. Bouw mee aan de Geluksdraak, speur naar Wilde Beesten en dans de Jaguardans! Supergaaf!

Hollandse dagen
Ontdek Nederland tijdens de Hollandse dagen in Madurodam! Loop op klompen, wek windenergie op en laad een container in de Rotterdamse haven. Ook tof: de Hollandquiz!

Tropenzomer
Zoek de zomer op in het Tropenmuseum in Amsterdam. Ga op reis naar ZieZoMarokko, doe jouw favoriete kinderactiviteit en bouw mee aan de MEGA mozaïek!

SPANNENDE AVONTUREN


Speuren maar!
Kom deze zomer de Dikkie Dik-speurtocht doen in de teun van Paleis Soestdijk. Zoek de rode poes en zijn vriendjes, ze zitten goed verstopt! Kun je gelijk het Paleis bekijken.

Giant Whales
WOW! Sta oog in oog met de Bultrugwalvissen in Omniversum! Alleen op het enórme koepelscherm zie je deze giganten op ware grootte. Een onvergetelijke ervaring!

Op Stoomsafari
Rij je deze zomer ook mee met de locomotief van Museumstoomstram in Hoorn? Doe dan meteen de Stoomsafari, dat is een leuke speurtocht. Of neem een kijkje bij het kolenvuur!