Bloemencorso in de Bollenstreek!

28 april 2017
Het bloemencorso in de Bollenstreek, dat moet je één keer in je leven gezien hebben, toch?
Deze schildpad vonden we echt zó gaaf!

Dit jaar moest het er maar eens van komen … het bloemencorso! Dus wij gingen op naar Voorhout. Je kunt kiezen uit verschillende plaatsen om te gaan kijken. Het corso begint ‘s-ochtends in Noordwijk en gaat dan via Voorhout, Sassenheim, Lisse, Hillegom, Bennebroek en Heemstede uiteindelijk naar Haarlem. Een hele stoet dus. De wagens zijn versierd met verschillende bolbloemen zoals hyacinten, tulpen en narcissen. Echt voorjaar, en wat ruikt het lekker!

Elk jaar is er een thema verbonden aan het corso. Dit jaar was dat Dutch Design. Omdat we wel hadden verwacht dat het erg druk zou worden, zijn we op tijd vertrokken. Bepaalde toegangswegen worden zelfs op een gegeven moment afgesloten. De auto parkeerden we in een zijstraat van de route waar het corso langs zou komen. Een goed plekje gevonden om te gaan kijken en toen was het afwachten… Oef, spannend hoor, wanneer zien we een glimp van de eerste gekleurde wagen?

En ja hoor, daar kwamen de eerste bontgekleurde fietsjes … Want eerst kregen we het superleuke kindercorso te zien. Het kindercorso rijdt alleen door de plaatsen Sassenheim en Voorhout. We vallen dus met onze neus in de boter. Zo leuk en schattig om te zien, al die prachtig versierde (loop)fietsjes, karren, tractoren, skelters, driewielers en zelfs kinderwagens! De middag ervoor konden alle deelnemende kinderen hun bloemen ophalen om hun voertuig, uiteraard met hulp van de ouders, mee te versieren.
 


Niet lang na het kindercorso, hoorden we in de verte de fanfare … Het zou dus niet lang meer duren voordat we het bloemencorso zouden kunnen bewonderen. We keken onze ogen uit toen de eerste praalwagen voorbij reed. Wow, wat is dit gaaf gemaakt! De een nog mooier dan de ander. Van eenden tot aan een reuze schildpad, van de populaire panda’s tot aan het Efteling sprookjesbos; alles was zo gaaf en bijzonder om te zien!

Een leuke tip: ben je benieuwd hoe al die prachtige praalwagens gemaakt worden? Neem dan een kijkje om te zien hoe de bloemen gestoken worden. Dit kan drie dagen voordat het corso begint bij de DeLeeuw Flowerbulbs in Sassenheim.

Nu we toch in Voorhout waren, was het ook leuk om de bollenvelden eens van dichtbij te zien. Dat kan je heel goed doen vanaf het terrein van De Tulperij. Als je naar De Tulperij toe rijdt, zie je de verschillende bollenvelden al liggen. Wat een kleuren, zó mooi! Wij hadden van tevoren een rondleiding geboekt. Erg leuk om samen met bollenboer Daan het land op te gaan. En natuurlijk mag een foto, of twee ... of drie ... niet ontbreken. ;-)Hierna nog lekker een kopje thee drinken in de gezellige kas met een zelfgebakken stroopwafel. Mmm…, wat een heerlijke lucht hangt er, niet alleen door de tulpen maar ook zeker door de stroopwafels.

Na een volle dag ondergedompeld te zijn in tulpen, narcissen en andere mooie bloemen, gaan we voldaan naar huis. Ik ben bang dat we het bloemencorsovirus hebben opgelopen. Dit doen we volgend jaar zéker weer!

Groetjes van Emy

Emy is een mama uit de Leidse regio die er graag op uit gaat met haar 2 meiden! 

Meer leuke tips in de Bollentijd:

- De Tulperij 
- Pluktuin Noordwijkerhout
- Bloesemfestival bij de Olmenhorst
- Keukenhof met kids
- Kasteel Keukenhof
- Keukenhofbosch

Op Kidsproof Leiden vind je nog véél meer leuke kinderuitjes in de Leidse regio!