Kinderboeken top 5!

22 september 2016
Opa's en oma's staan centraal tijdens de Kinderboekenweek. En daar zijn heel veel leuke boeken over geschreven. Check snel de top 5 van Jeugdboekhandel Silvester!

De TOP 5 kinderboeken met opa's en oma's in de hoofdrol:

1. Boer Boris gaat naar Oma van Ted van Lieshout en Philip Hopman. Prijs 12,95.
Boer Boris heeft met zus en broer een hele hoop appels, peren en pruimen geplukt. Lekker hoor, maar wat moeten ze met zoveel fruit? 'We gaan ermee,' zegt Boris Boer, 'naar Oma in Den Haag. Die bakt van appels taarten en van peren maakt ze sap, en van pruimen maakt ze jam voor op beschuit en in de pap.' En dus gaan ze op pad, met de intercity naar Den Haag. Als ze eenmaal aangekomen zijn, blijkt Oma niet het lieve oude vrouwtje dat de lezer had verwacht!

Dit achtste deel in de Boer Borisserie is een hoogtepunt, de illustraties nodigen uit tot veel zoekwerk en de tekst is humoristisch. Wat rijmt er op intercity? Vanaf 2 jaar.

2. Mijn oma is een ooievaar van Alice Hoogstad. Prijs 16,95
Wie ben als je oma een ooievaar is en je opa een krokodil? Ontmoet een bonte familie van dieren. Tante, oom, vader, moeder, broer en zus, en de hoofdpersoon zelf natuurlijk, hebben allerlei vrolijke, kleurige eigenschappen, karaktertrekken en uiterlijke kenmerken van de vier opa's en oma's - en van elkaar. Geestig groot formaat prentenboek in bonte kleuren over de wonderlijke wereld van erfelijkheid. Vanaf 3 jaar.

3. Jubelientje en de hoed van oma Blootje van Hans Hagen en Philip Hopman. Prijs 14,99.
De kwieke Oma wordt 66, en dat viert ze met Jubelientje en Dirk-Jan. Ze zoeken een onzichtbare ridder in het Muiderslot. Ze meten het skelet van een dinosaurus in het Museon. Ze staan in het Spoorwegmuseum onder een locomotief die zo sterk is als duizend paarden... Een sprankelend voorleesboek vanaf 5 jaar en zelf te lezen vanaf zeven jaar.

4. De oma van mijn oma van mijn oma van Marc ter Horst. Prijs 14,95.
Jouw oma doet boodschappen bij de supermarkt. De oma van jouw oma ging naar de kruidenier. De oma van de oma van jouw oma kocht alles op de markt. Aan de hand van honderden oma's en opa's duikt Marc ter Horst de geschiedenis in. Van theekransje tot Facebook, van paard tot elektrische fiets en van ganzenveer tot smartphone. Een vrolijk geschiedenisboek voor nieuwsgierige kinderen en grootouders die nog veel meer kunnen vertellen.. Vanaf 9 jaar.

5. Oorlog en vriendschap van Dolf Verroen. Kinderboekenweekgeschenk.
Autobiografisch verhaal over twee jongens in de Tweede Wereldoorlog. Kees en de hoofdpersoon Joop zijn buitenbeentjes in de klas en spelen samen na schooltijd in het bos. De oorlog verandert hun leefomgeving en daarmee ook hun vriendschap. Prachtig geschreven Kinderboekenweekgeschenk, gratis bij besteding van tenminste 10,- aan kinderboeken in de boekwinkel. Vanaf 9 jaar en voor grootouders!

Over Silvester
Natuurlijk zijn al deze boeken te koop bij Jeugdboekhandel Silvester. Zo'n fijne winkel om uren lang lekker rond te snuffelen! Boven de winkel is het Verteltheater waar leuke kindervoorstellingen zijn.

Winactie
Via de Facebookpagina van Kidsproof Leiden verloten we het boek 'Boer Boris gaat naar Oma'. Houd de pagina dus goed in de gaten en wie weet ben jij de gelukkige winnaar van dit leuke nieuwe boek voor kleintjes vanaf 2 jaar!

Heel veel leesplezier, al dan niet met opa of oma!

De Kinderboekenweek loopt van 5 t/m 16 oktober en heeft het thema 'Voor altijd jong'. Chcek onze Uitagenda voor de leukste uitjes tijdens deze week in en om Leiden!