Jeugdtheater in Leiden!

29 september 2016
Weerwolven, sprookjes, wilde zebra’s, kabouters: wat een leuk en gevarieerd aanbod jeugdtheater in de Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal. Eén ding is zeker: wij gaan vaker dan één keer!

De jeugdvoorstellingen in de Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal t/m december op een rijtje:

NTJong Zebra Zebra (5+)
Als een wilde zebra zomaar opduikt in een stadje, raakt iedereen in rep en roer. Een theatraal en muzikaal stripverhaal voor de hele familie. Geen nieuwe theatershow, want hij werd in 2014 al beloond met een Zilveren Krekel. Toch hebben we hem nog niet gezien. Daarom zeker een voorstelling die op ons lijstje staat voor het komende jaar. Het is een theatraal en muzikaal stripverhaal over angst voor het vreemde en over zwart-wit denken in een full colour wereld.
16 Oktober 14.30 uur

Buurman & Buurman Worden beroemd (3+)
Ze zijn niet meer de jongste: Hele generaties groeiden op met de legendarische filmpjes van Buurman & Buurman. Ook bij ons thuis is het een echte DVD-hit. Elke vakantie gaan ze mee in de auto en genieten we van dit onhandige stel. Het populaire klusduo komt opnieuw naar het theater en… ze worden beroemd!
20 oktober 14.00 en 16.00 uur

Dolfje Weerwolfje Een splinternieuwe familiemusical! (6+)
Dolfje Weerwolfje is een spannende musical over de ‘doodgewone’ Timmie die in het maanlicht verandert in een weerwolf. En dat zet zijn hele leven op zijn kop! Vorig jaar zagen we deze musical al verder van huis, maar u ook in Leiden. We hebben genoten van de humor, het decor en de spelers. Voor alle Paul van Loon Dolfje Weerwolfje boekenfans een must om te zien.
23 oktober 13:30 en16:00 uurBrandweerman Sam live! Sam redt het circus (2+)
Kinderheld Brandweerman Sam, bekend van RTL Telekids, komt terug in het theater! Dit keer komt het circus naar Piekepolder. Deze show, boordevol vrolijke muziek, dans en grapjes is geschikt voor het hele gezin. Brandweerman Sam nodigt alle bezoekers uit om verkleed als brandweerman of circusartiest naar het theater te komen. Na de voorstelling komen Brandweerman Sam en zijn vrienden natuurlijk naar de foyer voor een uitgebreide Meet & Greet.
6 november 13:30 en 16:00 uur

Het houten Huis en Nordland Visual Theatre Onbekend Land (6+)
Samen met Oorkaan en Nordland Visual Theatre uit Noorwegen neemt Het Houten Huis je mee in een wereld vol livemuziek en verbazingwekkende beelden. Wauw!
13 november 14.30 uur

Theatercollege Anne Schulp Hoe graaf je een T. rex op? (8+)
We kunnen er niet omheen als inwoners van Leiden! Vanaf september is ze te zien: het skelet van Tyrannosaurus “Trix”. Een prachtig fossiel, maar… Hoe vind je zoiets? En hoe graaf je ’t op? Anne Schulp himself vertelt...voor alle nieuwsgierige dinofans vanaf 8 jaar.
20 november 14.30Theater Terra De Kabouter (4+)
Wij hadden vroeger een prachtig boek van Rien Poortvliet dat mijn oma altijd MOEST voorlezen. De rode appelwangetjes en bolle buikjes van de kabouters hadden mijn hart gestolen. Nu in het theater om een nieuwe generatie net zo enthousiast te maken. Voor alle kabouters vanaf 4 jaar.
27 november 13:30 en 16:00 uur

Rembrandt Frerichs Trio & Klaartje van Veldhoven Jezus vierde zelf geen Kerst (4+)
Jezus vierde zelf geen Kerst is een familieconcert, speciaal geschikt voor de leeftijd 4 tot en met 12 jaar, maar ook voor opa’s, oma’s, buurvrouwen, lastige tantes en lollige ooms. In Jezus vierde zelf geen Kerst, staat het verhaal van de geboorte van Jezus, zonder rendieren en versierde bomen, centraal.
17 december 14.30 uur

Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland Meer Grimmige Sprookjes (6+)
Het Jeugdtheaterhuis bestaat 25 jaar en dat moet gevierd worden! Ruim veertig talenten spelen Meer Grimmige Sprookjes, een theaterfeest voor de hele familie.
Vanaf 23 decemberEn verder
In 2017 is er nog veel meer moois te beleven in de Leidse zalen. Wat dacht je van De toneelmakerij, Sprookjesmusical met Maud, Dirk Schele met Dikkie Dik, De Vliegende Hollander, Kleutersinfonietta, Dummie de Mummie, Het fieperdefiep festival, Introdans, Woezel en Pip, Het strijkkwartet van meneer Sax (6+), Theatergroep Kwatta & het Gelders orkest met DISSUS, verdwaal mee in de Odyssee (8+), Matilde's babyconcerten, het Zandkasteel en het Nationaal ballet. Zien we jullie ook?

Tip: bestel je kaartjes hier.