Word 'Schaakmattie'!

21 mei 2020
Schaakmatties; de grootste online schaakclub voor kinderen! Leer (beter) schaken, daag vrienden uit, ontmoet nieuwe 'schaakmatties', speel toernooien en maak kans op leuke prijzen!

Onze ervaring met Schaakmatties; de grootste online schaakclub voor kids

Mijn zoon, nu 8 jaar, heeft vorig jaar een schaakcursus gevolgd en zó'n lol in het spel gekregen! Helaas kan hij er niet veel mee, hij is bij ons thuis namelijk de enige die kan schaken. Hoe vaak ik me ook heb voorgenomen het spel te leren; het is er niet van gekomen.

Toen ontdekte ik Schaakmatties, een online schaakclub voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Ik was blij voor hem dat hij eindelijk zijn cursus weer in praktijk kan brengen! Ik heb hem op de site van Schaakmatties aangemeld. Voor slechts €7,50 mag hij een jaar lang onbeperkt spelen en zelfs meedoen aan toernooien. 

We gaan eens kijken; mijn zoon ziet dat hij een potje tegen een ander kind van zijn leeftijd óf tegen een robotje kan spelen. Óók ziet hij dat er punten te verdienen zijn; nu voelt hij zich uitgedaagd! Hij begint aan een potje tegen een andere 'Schaakmattie'. En zoals ik al dacht... 10 potjes van 5 minuten, heel wat punten op z'n teller, een verhit hoofd en een paar grappige 'chats' met zijn nieuwe schaakmatties later moet ik hem ertoe zetten de computer af te sluiten, het eten staat klaar! 

Ja hoor, deze 'Schaakmattie' is verkocht en gaat zich nu opgeven voor zijn eerste toernooi! Waarom Schaakmatties?
Voor zowel beginners (er zijn meer dan 600 educatieve filmpjes) als geoefende schaakmeesters; schaakmatties is er voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd. Leuk om te doen en goed voor de ontwikkeling van kinderen.

- Leuk en leerzaam; kids kunnen puzzels maken en schaakpartijen en -toernooien spelen. Er zijn ook leuke prijzen te winnen!
- Het spel kan gespeeld worden via de telefoon, laptop of tablet, waar en wanneer je wilt 
- Kinderen kunnen tegen vrienden en klasgenoten spelen en online nieuwe 'Schaakmatties' maken; leeftijdsgenootjes over de hele wereld 
- Kinderen spelen in een veilige, kindvriendelijke omgeving

Meld je aan!
Heeft jouw kind ook zin gekregen om (beter) te leren schaken, tegen leeftijdsgenootjes over de hele wereld te spelen en mee te doen aan toernooien? Klik dan via de roze websitebutton onderaan dit blog door en meld je aan! 

Tip 1: Vertel de school van je kind over Schaakmatties, zij kunnen ook een schoolgroep aanmaken waarin alle leerlingen tegen elkaar kunnen spelen of als team tegen andere scholen! Maak ook vrienden en familie enthousiast; als zij zich ook aanmelden kun je tegen elkaar spelen.

Tip 2: Cool! Basisscholen kunnen ook meedoen met het NK Schoolschaak Online 2020! Ga de strijd aan tegen andere basisscholen voor de titel 'Online Kampioen van Nederland'. Super spannend en er zijn ook leuke prijzen te winnen! De eerste kwalificatie start op 18 mei, dus meld jouw school nog snel aan, klik hier!Schaakmatties is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond. Als lid van Schaakmatties kun je onbeperkt schaken op het platform ''Chesskids'. Dit is een onderdeel van Chess.com, het meestgebruikte schaakplatform voor volwassenen. Het voordeel van een apart platform voor kinderen is dat de communicatie via de volwassen begeleider loopt, dat je als volwassen begeleider tools krijgt om je kind te motiveren en te helpen en de kindvriendelijke omgeving van het platform. Zorg dat je hoog in de ranglijst komt, met veel punten kun je mooie prijzen winnen! Naar de website