Skien met je kinderfeestje is zooo cool!

5 september 2016
Jill is gek op skiën en midden in de zomer jarig. Ze werd 7 en had voor haar kinderfeestje bedacht om… te gaan skiën! Een superorigineel idee natuurlijk, en bij SnowWorld in Zoetermeer kun je toch het hele jaar terecht. Het werd een toppartijtje!
Daar stond ik dan, midden in de zomer met het zweet op m'n rug, op de zolder skikleding uit te zoeken voor het feestje. Met 7 uitgelaten kids en een kofferbak vol skispullen togen we van 25 graden naar min 5.

Bij binnenkomst in SnowWorld werden we ontvangen in een prachtige stube. We waanden ons onmiddellijk in Oostenrijk, zelfs de muziek was helemaal in stijl! Er stond een vrolijk aangeklede verjaardagstafel met slingers en ballonnen voor ons klaar en ook kon er een kleurplaat worden gekleurd. Nadat iedereen was aangeschoven en de cadeautjes waren uitgepakt kon er worden aangevallen op de vrolijke menubox met daarin een puntzak patat, snack en een drankje. Als toetje volgde er nog een ijsje, waarna de jarige door SnowWorld nog eens extra in het zonnetje werd gezet en een leuk cadeautje kreeg.Tijd om de skikleding aan te doen. Dat is overigens nog best een uitdaging, 7 kinderen in skikleding krijgen. Daar staat een half uur voor en dat heb je ook echt nodig om alle kinderen in de goede maat schoenen en de kleding te krijgen. Maar daar ging het hele stel dan toch de sneeuw in. Na de speelse warming up door de skileraar volgde er een paar oefeningen op de babyhelling. Een paar kinderen hadden nog geen ski-ervaring, maar konden toch prima meekomen. In no time ging iedereen de lopende band op naar boven om vervolgens een aantal keer onder begeleiding van de skileraar de helling af te roetsjen. Ze kregen er maar geen genoeg van!Ik mocht even mee de baan op om een paar foto’s te maken. Maar dat gaat niet met handschoenen aan, dus binnen 5 minuten had ik ijskoude handen. Snel naar het restaurant en de capriolen bekijken achter glas vanachter een kop warme chocolademelk. Uiteraard met Oostenrijkse muziek op de achtergrond.

Het uur vloog voorbij! Na nog een slalom parcoursje en een wedstrijdje wie de meeste pionnen kon pakken tijdens de afdaling (waar iedereen bloedfanatiek aan meedeed) zat de tijd erop.Nadat de skikleding uit en de korte broeken weer aan waren (wat een stuk sneller ging dan andersom) dronken we nog even wat op het zonnige buitenterras – met speeltuintje – waarna we weer richting huis gingen. Iedereen had het super naar z’n zin gehad, een zeer geslaagd feestje, dus. Echt een aanrader! Mijn kids verheugen zich alweer op de komende wintersport. En ze zijn nu mooi al wintersportproof!Wij hadden bij SnowWorld een kinderfeestje met skiles en kindermenu, maar je kunt ook kiezen voor een feestje zonder les. Of in plaats van skiles een snowboardles volgen. Ook een extra uur vrij skiën bijboeken is mogelijk. De les wordt gegeven op de eerste baan. Half september gaat overigens de derde baan open, met de steilste piste van Nederland die maar liefst 300 meter lang is! 

Meer weten over het SnowWorld kinderfeestje of meteen reserveren? Kijk hier voor deze coole kidsparty in de sneeuw!