Soek! - spannend familiespel voor thuis

20 mei 2021
Blogster Lilian is dol op het oplossen van escape rooms. Zij probeerde het nieuwe SOEK! en deelt haar ervaring met dit spannende familiespel. Lees je mee?
Escape rooms oplossen, één van mijn favoriete activiteiten! Ook voor thuis bestaan er veel varianten om te spelen. Helemaal fijn dat er nu een escape spel is speciaal voor gezinnen! Die willen we graag gaan proberen.

We ontvangen 5 enveloppen met geheime inhoud die ons door een groot mysterie heen gaan loodsen... nu al spannend! En we wanen ons échte detectivesHet is natuurlijk nooit leuk om al te veel over een escape spel te weten voordat je eraan begint. Maar wat ik wel kan verklappen is dat je lekkere trek krijgt van dit verhaal. Er is namelijk een geheim recept gestolen uit een goed afgesloten kelder in een land hier ver vandaan... De koning wil deze zaak oplossen en wil het beste speurteam op de zaak. Voor ons, Team X, de taak om alles te onderzoeken en het geheime recept terug te vinden!

Er zit veel fantasie in en de namen van karakters en plaatsen vinden wij briljant gevonden (al duurde het even voor we sommige dubbele lagen doorhadden:).

In iedere enveloppe zitten puzzels die educatief goed in elkaar zitten. Op de nieuw te openen puzzels staat een mogelijk antwoord van een eerdere puzzel. Zo word je heel handig steeds naar een nieuwe opgave geleid. 

Een enveloppe is uitgespeeld wanneer je geen aanwijzingen krijgt voor een nieuwe puzzel. En dan is het samen toeleven naar de volgende stap in het onderzoek! Elke enveloppe start met een kleine samenvatting van het verhaal tot nu toe; handig als je het spel over meerdere dagen verspreid.Het is een écht familiespel dat je met z'n allen doet. Dat je het spel écht per post krijgt is een absoluut pluspunt. We doen al zoveel digitaal tegenwoordig. Met zijn allen in afwachting van de brief die op de deurmat valt..Zo leuk!

Hoe moeilijk is het? De kinderen (groep 4 t/m 8) komen zelf een heel eind, maar af en toe even de juiste richting op wijzen, wat lastige woorden uitleggen, voorlezen of terugzoeken in eerder materiaal door een ouder is wel handig. 

Gaan jullie de uitdaging aan? Vormen jullie straks team X? Ik wens jullie veel wijsheid, lekkere trek en natuurlijk een succesvol einde van jullie onderzoek!

groet, Lilian

Soek! Familiespel is speciaal voor gezinnen met 1 kind of meer in groep 4 t/m 8. Te bestellen vanaf €24,95. Meer informatie? Klik door via de roze button!

TIP: Zijn je medespeurders al iets ouder? Houd de mogelijke antwoorden dan uit het zicht. Zo formuleer je echt je eigen oplossing. 
Naar de website