Zelf thuis een kinderfeestje organiseren? Hier zijn wat tips!Terug naar het overzicht

24 oktober
Zoek je een origineel kinderfeestje? Daarvoor hoef je echt de deur niet uit! Net zo leuk als een kinderfeestje buiten is een feestje lekker thuis vieren! Thuis is juist dé plek voor een uniek feestje én het hoeft ook allemaal niet heel veel te kosten!
De uitnodigingen
Een feestje thuis begint bij de uitnodigingen. Wil je deze persoonlijk maken of heb je een leuk themafeestje waarop je je uitnodiging wilt aanpassen? Je kunt ze natuurlijk zelf maken, maar je kunt ook heel eenvoudig en echt niet duur héle mooie uitnodigingen maken bij Kaartenhuis.nl. Met je eigen foto en/of met een thema zoals piraten, prinsessen, disco of zwemfeestje! Kun je meteen vragen of iedereen verkleed in het thema naar het feestje kan komen!De versiering
Ook is het leuk als je huis in het thema van het feestje is versierd. Zodat bij binnenkomst iedereen meteen helemaal in de sfeer is! Slingers en ballonnen kun je natuurlijk overal kopen, maar zelf maken is ook leuk! Met een lint, een stapel gekleurd papier of uitgeknipte plaatjes in het thema maak je bijvoorbeeld al mooie slingers. Een weekend voor het feestje samen met de Jarige Job slingers knutselen is alvast goed voor de voorpret!Speuren maar!
Kinderen vinden een speurtocht altijd leuk! Google eens op 'speurtocht app'. Er zijn zowel gratis apps als die waar je een paar euro voor betaalt en ze zijn er voor I-phone en Android én vaak in een bepaald thema! Begin wel op tijd want het kan zijn dat je er even handigheid in moet krijgen of dat de ene app je beter bevalt dan de andere. Is het mooi weer? Neem een picknickmand met lekkers mee! Of verstop deze en laat dit de schat zijn die aan het eind van de tocht gevonden wordt!

Meer ideeën voor een thema:
Fotoshoot-feestje, met hoeden, petten, sjaals, sieraden, leuke haaraccessoires en eventueel make-up. En dan allemaal op de foto!
Heksenfeestje, met heksenbezems maken en een toverstafje knutselen.
High tea party, met eerst zelf sandwiches maken en taartjes versieren en daarna lekker opsmikkelen
Prinsessenfeest, met je eigen kroontje versieren en een prinsessenketting maken.
Dierenfeestje, met ezeltje prikje, dierengeluiden raden en dierenmasker maken.

Knutsel een herinnering
Maak aan het begin van het feestje bij bijvoorbeeld het taart eten een foto van de hele groep en print deze uit. Laat de kids een fotolijstje versieren en plaats aan het einde van het feestje de foto in het lijstje als een mooi aandenken dat ze mee naar huis kunnen nemen!

Patat op tafel
Patat hoort bijna bij een kinderfeestje! Maak er iets speciaals van door een plastic tafelkleed of aluminiumfolie op tafel te leggen. In het midden van de tafel stort je een berg patat en frikandellen/ knakworstjes/ bitterballen, etc., met eromheen allemaal toefjes mayo en ketchup. Iedereen buikje rond? Je vouwt het kleed op en het gaat zo in de prullenbak!Slaapfeestje
Voor de iets oudere kinderen is een slaapfeestje heel gaaf! Omdat dit op zich al spannend genoeg is, hoef je er niet eens heel veel meer omheen te organiseren. Laat alle kinderen zelf een luchtbed en slaapzak meenemen, zet een leuke film voor ze op, bak popcorn erbij, spannend verhaal of spel voor het slapen en de volgende ochtend met z'n allen ontbijten. Gezellig! 

Veel plezier met organiseren!