Ziek kind? Zo maak je het iets leuker

3 oktober 2016
Wat doe je als je kind ziek is? Met deze tips maak je het een beetje gezellig.
Ziek zijn is niet fijn. Zo maak je het toch nog een beetje gezellig!

Het is zó zielig, een ziek kind. Rode wangen, een snotneus en hangerig. Zonder energie ligt je kind op de bank. Wat doe je dan om het toch een beetje gezellig te maken? Wij hebben een paar tips voor je:

- Ga lekker samen op de bank liggen met de laptop en zoek de vakantiefoto’s op. Gezellig samen herinneringen ophalen aan de pret in het zwembad en de vriendjes op de camping! Als je er al een mooi fotoboek van hebt gemaakt, kun je deze natuurlijk ook bekijken.

- Niet elk spelletje is handig om op de bank te spelen. Maar dat lukt best met ‘Boter, kaas en eieren’, ‘Ik zie ik zie wat jij niet ziet’, een woordzoeker of een leuk kaartspelletje zoals Uno.

- Heb je een blender en is je kind dol op fruit? Maak dan samen een smoothie! Eerst het fruit snijden en dan allerlei combinaties uitproberen. Leuk én gezond!

- Ook op de bank kun je knutselen! Maak met je kind een vlaggenlijn; daarvoor heb je touw of een lang lint nodig en stukjes stof of papier, waar je driehoekjes van knipt. Als je kind alweer wat fitter is kun je ze ook nog pimpen met kralen, knopen, stift, enz. Bevestig tot slot de vlaggen aan het touw of lint en versier de kamer! Voor meer leuke knutseltips, kijk bij onze DIY!

- Voorlezen uit leuke kinderboeken is altijd een succes. Terwijl je kind gewoon lekker onderuit in bed of op de bank ligt, kunnen ze genieten van de mooie verhalen. Ook luisterboeken zijn ideaal!

Hopelijk ben je snel weer beter!