Bijzonder logeeradres: Buitenhotel De Vreemde Vogel

26 april 2016
Staat hier nou een vliegtuig in de tuin? En zie ik daar echt een raket tussen de bomen? Logeren in een van de 9 buitenkamers van De Vreemde Vogel in Vlaardingen is een ware belevenis!
Op het ruim opgezette terrein van Buitenhotel De Vreemde Vogel vind je een aantal unieke en originele 'buitenkamers'. Ze hebben namen als De Vuurvogel (een echte, oude brandweerauto), De Struisvogel (een caravan op hoge poten), de Spacemees (een raket met grondstation) en De IJzeren Vogel (een écht vliegtuig). In een van de twee megagrote vogelhuisjes logeerden wij een nachtje met z'n viertjes. Hoe dat was? Lees het hier!

Buitenhotel De Vreemde Vogel ligt aan de rand van een woonwijk en een natuurgebied. Bij aankomst worden we hartelijk ontvangen en met de sleutel in de hand rennen onze kids alvast vooruit naar ‘ons’ vogelhuis. Dat blijkt een heel knus en vrolijk ingericht huisje met beneden een 2-persoonsbed, een bank, tafeltje, krukjes en zowaar een pick-up mét lp’s (“wat zijn dat voor rare cd’s, mama?”). Even later schalt André Hazes door het huisje! Boven in de nok bevinden zich nog twee eenpersoonsbedden. De kids klimmen direct de ladder op, naar hun kamertje. Door het grote ronde raam heb je een mooi ‘uitzicht’ over het terrein.



Nadat we zijn geïnstalleerd, verkennen we de omgeving. De overige buitenkamers staan verspreid over het terrein, sommige verscholen tussen de bomen. Ook is er een speeltuintje, een klauterpaadje, een roeibootje, speelveldjes, vuurplaats en zijn er schapen, geiten en kippen. Tijdens een minispeurtocht kunnen de kids ook nog Vreemde Eendvogels in de bomen zoeken. Genoeg te doen, dus!



Als we het Tuincafé op het terrein inlopen, wordt er aan de knutseltafel al druk geknutseld door een aantal kinderen (iedere zondag van 12:00 tot 15:00 uur en dagelijks in de vakanties, onder begeleiding van de knutseldames). Hier kun je gerust een middagje vertoeven. Terwijl de kids knutselen of in de speeltuin spelen, geniet jij van een lekker kopje koffie of thee – mét huisgemaakt stuk taart. Ook heerlijk zijn de verse broodjes en salades, hamburger en pannenkoek, veelal gemaakt van streekproducten. Bij mooi weer is het terras aan het water een fijne plek, helaas is het daar nu iets te koud voor. Na een potje voetbal op het speelveld, een rondje speeltuin én een bezoekje aan Vlaardingen (leuke stad!), draaien we in het huisje nog wat plaatjes (nostalgie: de Dik Voor Mekaar Show op lp). Waarna de kids hun bed in de nok opzoeken en ik eindelijk aan dat boek toekom, dat thuis al weken op m’n nachtkastje lag. Dan gaan wij ook ons nestje in.

De volgende ochtend worden we gewekt met het vrolijke gekwetter van de vogels. Er blijkt zelfs een echt vogelnestje in het dak van ons vogelhuisje te zitten! Na een overheerlijk ontbijt met verse streekproducten in het Tuincafé nemen we afscheid van ons huisje en De Vreemde Vogel. Maar we komen zéker een keer terug! Vlaardingen ligt dan wel niet ver van Rotterdam, maar De Vreemde Vogel is een heerlijke plek om er echt even helemaal uit te zijn! En de kids? Die hebben genoten! Dolenthousiast maken ze al plannen voor de volgende keer: “Dan gaan we in de raket, mam! Of toch de brandweerauto? Nee, het vliegtuig!“

Kortom: Buitenhotel De Vreemde Vogel verdient een dikke pluim! Echt een aanrader voor wie er even helemaal uit wil zijn, niet te ver wil rijden én op zoek is naar een bijzonder logeeradres! Ook een relaxte middag in het Tuincafé of op het terras is genieten. Meer weten over het Buitenhotel of meteen boeken? Ga even naar hun ook heel leuke website.



Pluimage Festival
Op Eerste Pinksterdag 15 mei organiseert De Vreemde Vogel voor de eerste keer het Pluimage Festival! Een dag vol toffe muziek, gekke acts en heerlijk eten & drinken voor en door vogels van allerlei pluimage. Dat word dansen, lachen en genieten! De kids hebben zelfs hun eigen festival op het terrein: Verboden Toegang Voor Ouders. Kaartjes voor dit te gekke festival kun je (hopelijk!) nog hier bestellen.