Heerlijke speelplekken in en om Rotterdam

9 mei 2016
Rotterdam heeft een aantal prachtige speelplekken voor kids. Ontdek ze hier!
In deze tijd van het jaar zit het weer niet altijd mee. Maar of het nu regent of de zon schijnt, in en om Rotterdam kun je altijd ergens lekker spelen. Zowel binnen als buiten zijn er prachtige speelplekken.

We hebben er hier een paar voor je op een rijtje gezet. 

De Speeldernis in Rotterdam Noord is een avontuurlijk terrein waar je in en met de natuur kunt spelen met bomen, takken, water en zand. Je begrijpt: vies worden is hier verplicht.  

Bouwspeelplaats Maeterlinck is een unieke speelplek. Hier kunnen de kids naar hartelust hutten bouwen, op de skelterbaan racen en spelen op de diverse speeltoestellen. 

Als het regent, kun je natuurlijk altijd terecht in de binnenspeeltuinen. .  

Indoor speelparadijs Monkey Town (diverse locaties in de regio) staat garant voor urenlang speelplezier voor kids van 1 tot 12 jaar.
 
Maar denk ook eens aan de Ontdekhoek. Echt heel leuk voor kinderen vanaf 4 jaar. In deze soort van grote werkplaats kunnen ze zelf aan de slag met allerlei proefjes. Ze ontdekken bijvoorbeeld hoe je van een aardappel chips kunt maken, hoe je zelf zeep maakt of een dam bouwt.  

Oudere kinderen vinden rolschaatsen bij Skate Fever natuurlijk helemaal geweldig. Rollers onder binden en gaan! 

Tenslotte kun je ook nog denken aan de bibliotheek. Deze heeft vaak een fijne leeshoek, een speelhoekje en natuurlijk kasten vol mooie boeken. En de toegang is gratis!

In de rubriek Eropuit/speeltuin op onze site vind je een overzicht van alle (binnen)speeltuinen & speelplekken in Rotterdam en omgeving. Mis je er nog een? Laat het ons weten!