Toffe kindertour in Het Hof van Nederland

18 december 2023
Volgens een oude legende woont er een Griffioen in museum Het Hof van Nederland. Hij leeft in de muren van het museum en heeft daar zijn eigen fantasiewereld. Met de toffe kindertour Bevrijd Griffioen, die inspeelt op hun fantasie, kunnen kinderen lekker speuren en puzzelen. Én steken ze tegelijkertijd ook nog wat op over de geschiedenis van Dordrecht en Nederland.
Doe de leuke kidstour Bevrijd Griffioen. Gaat het jullie lukken om de griffioen te bevrijden?
Omdat volwassenen niet meer in griffioenen geloven, zit de Griffioen eigenlijk opgesloten in zijn wereld achter de muren. En hij wil dolgraag ontsnappen. In de kindertour Bevrijd Griffioen kunnen kinderen hem daarbij helpen.
   

Kraak de code

De griffioen kan de fantasiewereld alleen verlaten via een geheime deur, die ergens in Het Hof verborgen is. Die zit ook nog op slot. En kan alleen worden geopend met een code. De kinderen kunnen die code kraken door in het museum een aantal puzzelopdrachten uit te voeren. Daarvoor krijgen ze een tas met geheimzinnige voorwerpen mee, die ze zéker nodig zullen hebben.  



Voor echte speurneuzen en puzzelaars

Op een aantal plekken in het museum zitten luikjes verstopt. Als je die opent, vang je een glimp op van de Griffioen en zijn verborgen wereld. In die luikjes zit elke keer een tip over de voorwerpen in de tas. Deze hint heb je nodig om in de volgende zaal een opdracht op te lossen. Goed zoeken dus, om alle doorkijkjes en daarmee alle hints te vinden! In het bijgeleverde boekje vind je alle opdrachtjes: los bijvoorbeeld een rebus op, zoek de verschillen in een schilderij en maak een rekensom.  

Benieuwd of het jullie lukt om de code te kraken, de geheime deur te vinden en de griffioen te bevrijden. Als het lukt, volgt er een betoverende ontknoping…  



Gratis voor kinderen

De tour Bevrijd Griffioen is superleuk voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Haal de tas bij de balie op en daarna speuren & puzzelen maar! De speurtocht is gratis te doen, de entree voor Hof van Nederland is voor kinderen tot 18 jaar sowieso gratis. Reserveren is niet nodig en de tour duurt ongeveer tussen de 45 en 90 minuten, afhankelijk hoe snel jullie de doorkijkjes vinden en de puzzels oplossen. Je kunt de tour met 1 tot 3 kinderen doen, bij meerdere kinderen krijg je een tweede tas mee.  

Tof museum voor de hele familie

Museum Hof van Nederland gaat over vrijheid in Nederland. Je ontdekt in het museum dat vrijheid en gelijkheid helaas niet altijd voor iedereen vanzelfsprekend waren en zijn. Je reist terug in de tijd en leert hoe dit veranderd is door de eeuwen heen, aan de hand van verhalen over vroeger en nu.

Naast de speurtocht Bevrijd Griffioen is er voor de hele familie nog veel meer te beleven. Zo er is onder andere ook een gave Escape Tour voor iets oudere kinderen. Laat je in de tentoonstelling Eureka! verrassen door de uitvindingen die Dordtenaren al ooit hebben gedaan. De jonkies duiken beneden in het grote ballenbad op zoek naar vormpjes van archeologische vondsten uit de middeleeuwen of gaan er gewoon lekker spelen.



Tip: Hof van Nederland is een superleuk uitje voor in de kerstvakantie!

Ga voor alle informatie over het museum en alle activiteiten naar de website van Hof van Nederland.

Foto Ballenbad: Bram Vreugdenhil
Overige foto's: Daisy van Knotsenburg Naar de website