Mamablog. Verkoeling in het opblaasbadje

3 augustus 2015
Dat een nieuw opblaasbadje kopen nog best een avontuur is, lees  je hier.
Het is warm… en volgens de weermevrouwen- en meneren blijft het nog een paar dagen warm. Dus ga ik in de garage op zoek naar het opblaasbadje. Dat blijkt lek. Pech….
Maar met een lange, en zoals het er nu naar uit ziet, warme zomervakantie voor de boeg lijkt het mij wel zo fijn om een alternatief te hebben. En daarom ga ik op zoek. 

Ik ben die dag toevallig in Laren en zie daar bij een speelgoedwinkel drie soorten staan. De bekende schelp, die je ook met zand kunt vullen; een badje van 1.30 meter dat in een doos zit met daarop een plaatje met twee schattige, spelende kindjes en een badje van 1.80 meter met op de doos ook een leuk tafereel, maar dan met drie kindjes; twee kleintjes en een grote. Bij gebrek aan kennis over opblaaszwembaden en met het ontbreken van inzicht in grootte, gevoel voor verhoudingen en in kunnen schatten hoe groot het bad is t.o.v. de tuin stap ik op de verkoopster in de winkel af. Ik vraag haar wat het verschil in maat is van de zwembadjes en zij legt uit dat het ene badje twee opstaande randen heeft en het andere drie. Het bad met de drie randen is het meest verkocht zegt ze, en gezien het geringe verschil in prijs ga ik daarvoor. 

Als ik de doos op til om hem naar de kassa te brengen valt mij op dat hij best zwaar is. Nou ja, zal wel meevallen, het is tenslotte een opblaasbad. Hoe heftig kan dat nou zijn. Bij de kassa vraagt de vriendelijke dame nog of ik een pomp heb om het bad mee op te blazen. ‘Uh… ja.. een fietspomp… kan het daar mee?’. Ze kijkt me wat verwonderd aan en zegt: ‘Nou… het is best een groot oppervlak dus ik weet niet hoe lang dat duurt’. Ok… toen had er al een belletje moeten gaan rinkelen, maar ik til de doos blij van het kassablok en draag hem naar mijn auto.

Thuis gekomen maak ik de doos open en vouw het bad uit. Oei! Dat is best groot! 
Ik kijk nog eens op de doos: 3.05m x1.86m x56 cm. Drie meter…hmmmm… En dan zie ik ook dat op de foto op de doos twee kindjes en een volwassen vrouw zitten (dacht dat het een grote zus was). 

Als het bad helemaal is uitgevouwen bestrijkt het het halve terras. Best verkocht; ja… in Laren. Was even vergeten dat iedereen daar waarschijnlijk een mega tuin heeft. 

Nou ja, ik heb het nu toch en het ziet er wel stoer uit. Pompen dan maar; met die fietspomp. Inmiddels is het zo’n 25 graden en ik ben begonnen aan een mega workout voor mijn armen. Na een half uur pompen zie ik een lichte bolling in de eerste rand van het bad. Als het in dit tempo door gaat heb ik morgenochtend een opgeblazen zwembad, twee tennisarmen en ben ik drie liter vocht kwijt. Dat wordt niks. Was die schelp misschien toch praktischer. Dan eerst de kinderen maar halen. 

Als ik bij het plein sta te wachten vertel ik het verhaal van mijn mega-  zwembad en roepen diverse mensen; “je moet even een elektrische pomp gebruiken”. Ik kan er direct een paar lenen maar besluit om er zelf een te kopen. Even naar de Gamma dus en daarna snel naar huis. Daar aangekomen zien Eva en Norbert het zwembad liggen en roepen: “zoooooooo mama, dat is bijna net zo groot als het zwembad van zwemles!’. Dat geen gevoel hebben voor verhoudingen hebben blijkbaar meer mensen in dit huis. 

Met de elektrische pomp is het bad zo opgeblazen en inmiddels heb ik het het zo warm van alle inspanningen dat ik ook wel verlang naar een frisse duik. En dus zitten we de rest van de middag in ons, naar verhouding olympische bad en we genieten. 

Als snel verandert het bad in een water-spa waar mijn handen en voeten worden behandeld met schepjes en harkjes, hebben we een vijf gangen menu van watersoep en andere heerlijke gerechten en speel ik Ariel de Zeemeermin die in het water woont. 

Ik stuur een vrolijke foto van ons drie in het bad naar mijn man en het antwoord dat ik krijg is: ‘’Waar heb je dat nou weer vandaan?’ en ‘Viel spass met leeg maken’. O ja, niet aan gedacht. Nou ja, er zit een stop in en het gras kan wel wat water gebruiken op dit soort dagen.

Kortom, wij zullen ons deze zomer niet vervelen en nu hoor ik echt bij de Gooise vrouwen; ik heb eindelijk een heus zwembad in mijn tuin!