Maakdag Festivals TwenteTerug naar het overzicht

woensdag 29 mei
Tijdens de Maakdag Festivals kan je in verschillende labs nieuwe maakwerelden ontdekken!
Creëer je eigen Maak Experience tijdens de 9e editie van het Maker Festival Twente!

Het festival toert door heel Twente. Van 1 t/m 31 mei vind je ze in elke gemeenten. Bezoek in de bibliotheek, het museum of theater een Maakdag Festival. Ontdek nieuwe maakwerelden! Volg digitale, creatieve en uitdagende activiteiten. 

Ga met de Make-It techniekkit aan de gang en maak een kunstige robot. Leer in het FilmLab alles over films en duik in de wereld van AR en VR of bezoek het RobotLab waar je slimme robots kunnen programmeren.

Er is meer! Ga in het ‘Kijk- en DoeLab’ aan de slag met electro-mechanische fantasiedieren. Ontwerp je eigen avatar in het mobiel ontdekkingslab Avatopia van Roos Groothuizen. Bezoek de kleurrijke expositie van neon objecten in het ExpoLab. Laat je in het KunstLab inspireren door werk van lokale kunstenaars. Of ontdek welke technieken en maakprocessen in het onderwijs en het Twentse bedrijfsleven worden gebruikt én praat met de experts in het KennisLab!

Ook kun je terecht in het BasisLab, waar je niet alleen tijdens het Maakdag Festival aan de slag kunt met nieuwe technieken, zoals een 3D printer. In het BasisLab (gevestigd in elke bibliotheek) kun je kennismaken met apparaten om mee te ontwerpen, snijden, printen, borduren en solderen.

Voor een aantal workshops wordt een kleine vergoeding van maximaal € 3 gevraagd. Klik op de roze websitebutton voor het overzicht met alle data.

Maker Festival Twente

Van 2 t/m 5 mei staat dit familiefestival groots opgesteld in Roombeek Enschede. Ontdek het uitgebreide binnen- en buitenprogramma en doe mee! Wat dacht je van maakactiviteiten rondom voedseltechnologie (maken en eten). Interactieve podiumactiviteiten en workshops. En inloopactiviteiten van creatieve makers en bedrijven. Ook kan je tijdens het MFT de tentoonstellingen bij Tetem ervaren.

Niet alleen leerzaam, maar ook super gezellig! Een festival betekent namelijk ook altijd feest en plezier!

Tip: blijf altijd op de hoogte van de leukste tips en volg ons op Facebook en Instagram.

Maker Festival Twente | Roombeek

Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede
Openingstijden 1 t/m 31 mei | diverse locaties Prijs Gratis toegang Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Pinksteren

Pinksteren

Een heerlijk lang Pinksterweekend om leuke dingen te doen. Er zijn extra veel leuke kinderactiviteiten en gezellige gezinsuitjes in Twente.


Wat is er te doen?