5x Croiss-anders

1 juli 2023
Croissants. Mais oui, wie lust ze nie? Altijd al lekker, maar op deze simpele manieren net even wat bijzonderder. Bovendien ook heel gezellig om samen te maken.
croissants, maar dan anders
Alle ingrediënten komen uit de supermarkt. Even goed de oven voorverwarmen en de afbak instructies volgen et voila!


 


Croissants bakken & versieren

Dit zijn afbak croissants die we hebben versierd. Smelt de chocolade au bain marie in een pannetje met warm water. Dit is pure chocola, maar je kan natuurlijk variëren of mixen. Aan witte chocola kun je zelf kleurstof toevoegen. De hartjes en eetbare bloemetjes zijn van Dr. Oetker. Ook leuk voor Valentijn of Moederdag!


Chocolade croissant

Wij hebben hem uit gewoonte opgerold. Als je het deeg niet in een driehoek snijd maar vierkant laat (net zoals bij de rolletjes) kan je er ook een envelopje van maken. Vouw daarvoor alle hoeken naar binnen, of vouw hem dubbel. Je kunt ook banaan toevoegen voor wat extra vitamines. De chocola hoef je niet perse van te voren te smelten. Probier hier ook eens een bijzonder smaakje of nutella!

Kaneelsuiker rolletjes

Snijd het deeg niet in driehoeken maar laat het aan elkaar zitten. Bestrooi het met kaneelsuiker. Dit kan zo uit een potje, of maak je eigen mix. Bij 1:1 is de kaneel wel erg aanwezig, 100 gram suiker op ongeveer 1 eetlepel kaneel is ook een mooie verdeling. Tip van Lotte: meng wat boter door je suikermengsel!

 



Hartig zijn croissants ook erg lekker.

Hamkaas croissant

Makkelijk, maar wel altijd erg lekker. Alleen een kaas croissant kan natuurlijk ook!
Snij de kaas en ham op maat, en rol het in het deeg.

 

Worstencroissant

In het Engels worden deze ook wel 'pigs in a blanket' genoemd - dat klinkt nog veel leuker!
Deze zijn ook goed te gebruiken als traktatie. Voor de vegetariërs bestaan er ook vega-cocktail worstjes.
Gebruik 1 of 2 worstjes, afhankelijk van de grootte van je deeg. Rol het op. Bestrijk het eventueel nog met wat geklopt ei voor een mooie glans. Leef je eventueel nog uit met wat sesamzaadjes. 



Veel plezier, en bon appetit!