Lekker eten met kinderen bij Café du Nord

10 oktober 2017
Kidsproofblogger Inge test het onlangs geopend Café du Nord op de Draaiweg en gaat samen met haar man en zoontje van 5 op pad.
Lekker eten met kinderen bij Cafe du Nord in Utrecht
Uiteten gaan met je kind, voor de één een gezellig familieuitje, voor de ander een uitdaging. Wij vallen in de tweede categorie, want Meneertje Vijf heeft geen zitvlees en is erg ondernemend. Gelukkig zijn er voldoende restaurants waar ze meedenken met ondernemende kinderen zodat ze zich niet hoeven te vervelen als hun ouders op hun gemak willen eten en misschien zelfs nog een toetje willen. Wij hebben gehoord dat Café du Nord zo'n restaurant is waar ze ervoor zorgen dat iedereen een fijne tijd heeft, dat willen we zeker proberen!

Bij binnenkomst valt als eerste op dat het echt ruim is binnen. Het zonnige geel en mediterraans turquoise interieur ziet er leuk uit. Er zijn aan het begin twee gezellige rustige tafels bij het raam en voorbij de mooie bar en keuken is een grotere ruimte met een speelhoek. Achterin is een deur waar met grote letters Speelplaats op staat, die leidt naar een tuin met verschillende speeltoestellen en bankjes. Ideaal, een restaurant met speeltuintje! Meneertje Vijf vindt hier twee lieve speelkameraadjes, dus die zien we voorlopig niet terug.

uiteten kinderen cafe du nord

Terwijl er buiten druk gespeeld wordt, drinken wij rustig wat en bestellen ons eten. De menukaart heeft genoeg keus, maar is niet heel uitgebreid, daarnaast zijn er 2 gerechten buiten de menukaart om. De reden voor de niet zo uitgebreide kaart is dat je als gast geen keuzestress hebt, maar toch vind ik het lastig kiezen tussen de lekkere gerechten. Uiteindelijk kies ik voor de kipragout die die week buiten de kaart op het menu staat, vriendlief kiest voor de steak en voor de kleine man valt de keuze op een kroket. Het eten staat snel op tafel en we zijn alle drie erg blij met ons gerecht, met als resultaat drie lege borden. Tip: De portie oergroenten die we erbij hebben besteld is echt een aanrader, wat zijn die lekker!

kindvriendelijk cafe du nord utrecht

Na het eten wordt de speelhoek bekeken en wordt de inhoud uitgebreid uitgestald op de grond. De bediening stapt er keurig omheen, want spelen doe je natuurlijk nooit netjes en dat begrijpen ze. Ook van een sprintje trekken door het restaurant kijken ze niet op hier, want ze vinden het belangrijk dat ook kinderen zich thuis voelen!

En dat is ook wel echt de sfeer hier, ongedwongen, gezellig en relaxed. De aardige bediening sluit hier perfect op aan, ze kijken nergens van op, maken tijd voor een praatje en hoewel alles razendsnel op tafel verschijnt voel je je niet opgejaagd en blijf je gerust nog even lekker zitten omdat je kind niet uit de schommel te krijgen is.

Cafe du Nord is getest en akkoord bevonden door onze kleine stuiterbal die vaak geen lol heeft in restaurants omdat we dan te lang op één plaats zitten en hij zich al snel verveelt. Deze keer zijn wij degenen die aankondigingen dat we moeten gaan terwijl hij nog langer wil blijven!

uiteten kinderen cafe du nord utrecht speelhoek

Klik door voor meer info over eten met kinderen bij Café du Nord in Utrecht.

Door Inge Linnebank, samen met Geoffrey, moeder van Tyler (5), woont in Utrecht, Transwijk.

Lees ook onze andere blogs met leuke tips!