Fort aan de Klop: stoere hotspot voor koffie, lunch en borrel!

22 oktober 2017
Ben jij er ook zo dol op: in het weekend lekker lang koffieleuten, heerlijk uitgebreid lunchen of eindeloos borrelen samen met het hele gezin? Dan moet je zeker een keer naar Fort aan de Klop toe. Bij dit stoere fort, dat er al staat sinds ongeveer 1850 (!), kan dit namelijk allemaal. Dat wordt gegarandeerd op en top genieten! Natuurlijk nam Kidsproof een kijkje voor jullie bij deze super stoere hotspot.
Lekker lunchen bij Fort aan de Klop
Vanaf de parkeerplaats is het een klein (maar prachtig groen) stukje lopen naar Fort aan de Klop toe. Met de fiets kun je voor de deur van het fort parkeren. Via een brede brug steken we het water over. Joepie, daar zien we het grote wachthuis al. Wat een unieke historische locatie zeg, wauw! Op het grote terras zijn fijne haarden, een grote tent en lekkere warme dekentjes te vinden. Voor de kids staat er een tof speelkasteel met glijbaan. Spelen maar! Ook scharrelen even verderop twee geiten en wat kippen achter een hekwerk rond. Ze komen direct met ons knuffelen zodra we een kijkje bij hen nemen, zó lief!



Binnen in het warm ingerichte wachthuis worden we ontzettend gastvrij ontvangen. We nemen plaats in één van de gezellige nisjes. De kinderen storten zich direct op de al klaargelegde kleurplaten (leuk, helemaal in stijl van het fort!) terwijl wij op ons gemakje de kaart bekijken. Lekkers voor bij de koffie, heerlijke borrelhapjes en genoeg keuze voor de lunch: dat wordt nog lastig kiezen. We bestellen twee kinderpannenkoeken en rijkelijk belegde desemboterhammen, mmm! Even later zitten we allevier te smullen.



In de brasserie zijn verschillende nisjes om te zitten, allemaal reuze sfeervol en huiselijk ingericht met fijne dikke tapijten, verse bloemen en gezellige sfeerlichtjes. De één met tafels en stoelen, de ander met comfortabele banken en zetels. Er is dus ruim voldoende plek om lekker te eten, te lezen of samen een spelletje te spelen.



Zowel binnen als buiten is Fort aan de Klop dus met recht een topplek te noemen. En daar waren ook de kids het roerend mee eens! Duimpjes omhoog! Wij komen dus zeker snel nog een keertje terug voor een lekkere lunch, koffie met gebak of natuurlijk na de winter voor zo'n super toffe zomeravond barbecue. Genieten!

Wist je trouwens dat het Fort de hele maand november op zondag open is voor de lunch? En dat je hier ook kan reserveren als je iets te vieren hebt? Zo is er sinds kort de Snertborrel: een winterse borrel met huisgemaakte erwtensoep, marshmallows, en hamburgers en merquezworstjes van de grill waar je zelf je broodje mee kan samenstellen!

Klik door naar de site voor meer info over Fort aan de Klop.





Door Krissie van den Broek (35), getrouwd en pleegmoeder van Vera (9) en Thomas (8). Meer van Krissie’s blogs zijn te lezen op pleegmamakloek.blogspot.nl en zusterschrijft.blogspot.nl.

Lees ook onze andere blogs met leuke tips!