Alone@Home (8+): perfect kerstuitje voor de hele familie!

6 november 2018
Na Jungleboek en Beauty en het beest presenteert Stadsschouwburg Utrecht deze kerst Alone@Home! Een muzikale theatervoorstelling met slapstick, verrassende stunts, livemuziek en een vette knipoog naar de bijna gelijknamige film. Van 19 t/m 30 december 2018 te zien, zowel in de middag als de avond. Reserveer op tijd zodat je zeker bent van mooie plaatsen!
Alone@Home (8+): perfect kerstuitje voor de hele familie!
Het verhaal
Puk wordt gepest, door Jip. En uitgerekend hun ouders worden verliefd op elkaar, waardoor ze nu dus stiefzusjes zijn. Ze zijn een week samen thuis, alleen. Ook hebben twee boeven het op een schilderij in hun huis gemunt. Zal het Jip en Puk lukken om samen te werken en de boeven te verslaan? Na het zien van deze voorstelling denken ouders wel drie keer na voordat ze hun kroost alleen thuis laten.

Klik voor meer info en kaarten door naar de site van Stadsschouwburg Utrecht!Cast en creatives
Voor Alone@Home is een ijzersterke cast samengesteld. Multi-talent Merel Pauw speelt een van de kinderen. Tijdens haar opleiding speelde ze al in de films Zwartboek, Wolfsbergen en de tv-serie Flikken Maastricht. Naast acteren maakt ze voorstellingen en schrijft ze haar eigen liedjes. De in Utrecht geboren en getogen actrice Soumaya Ahouaoui speelt de stiefzus van Merel. Zij speelde eerder al in producties van DOX, Theatergroep ZEP en het bejubelde Melk & Dadels.

Acteur en zanger Martijn Fischer speelt een van de boeven. Hij werd bij het grote publiek bekend met zijn rol als André Hazes in de film, tv-serie en musical Hij gelooft in mij. Samen met actrice Femke Arnouts, die hoge ogen gooide met haar afstudeervoorstelling Je spaart zegels en dan ga je dood, vormt hij het ideale inbrekersduo. Hij: klein en zachtaardig, zij: lang en een écht kreng.

Geräuschmacher Eddie B. Wahr, bekend van NUHR en grondlegger van het Hauser Kamerorkest, speelt de enge buurman en schept met huis-, tuin- en keukengerei een fantastisch geluidsdecor.


V.l.n.r. Femke Arnouts, Eddie B. Wahr, Soumaya Ahouaoui, Merel Pauw, Joep Onderdelinden en Martijn Fischer

Het script is van de hand van Lucas de Waard en Daan Windhorst. Eerder schreven zij samen de teksten voor Watskeburt – de musical, over De Jeugd van Tegenwoordig en Marvellous, een musical over superhelden. Alone@Home is geen musical, maar er zal wel degelijk in worden gezongen. Film- en theatercomponist Helge Slikker is verantwoordelijk voor de composities. In 2012 ontving hij een Gouden Kalf voor zijn muzikale bijdrage aan de film Kauwboy. Dat belooft wat!Wie moet deze voorstelling zien?
 “Iedereen!”. Quote Soumaya: “Het wordt een hele spectaculaire, mooie, lieve en ontroerende voorstelling met vooral ook veel humor. Gezinnen zullen zich er ook vast in herkennen.” Quote Martijn: “De voorstelling is ook zeer geschikt voor mensen die helemaal niet theaterminded zijn. Het is toegankelijk voor een grote groep mensen, het maakt niet uit wie je bent. Daarbij, Kerstmis is een gelegenheid bij uitstek om naar het theater te gaan. Dus kom onder die kerstboom vandaan en hup, het rode pluche in!

Blijf je eten?
Je maakt je avondje uit helemaal af met een etentje in de Stadsschouwburg. Bij Zindering kun je heerlijk aanschuiven met de hele familie! En wist je dat je op 1e en 2e kerstdag ook kan lunchen?

Deze muzikale theatervoorstelling is van 19 t/m 30 december 2018 te zien in Stadsschouwburg Utrecht, zowel in de middag als de avond. Reserveer op tijd voor Alone@Home zodat je zeker bent van mooie plaatsen.

Neem ook vast een voorproefje en check dit filmpje!