Kippenvel bij Cirque Moustache

11 augustus 2018
Een bezoek aan Cirque Moustache (ook wel Circus Snor) staat al lange tijd op ons to do lijstje. Deze zomer reist het circus rond in regio Utrecht. De hoogste tijd dus om naar het circus te gaan!
Cirque Moustache
Blik en Burgers
Wij gaan op een hele hete woensdagmiddag, samen met vriendinnetje Olivia-Maria, naar de voorstelling in Zeist. Ze spelen de voorstelling op het terrein naast restaurant Blik en Burgers. Helemaal leuk want hier zijn we ook nog nooit geweest. Omdat het erg warm is, drinken we daar eerst een sapje. Bloeme en Olivia-Maria gaan gelijk de speeltuin in, Blik en Burger is namelijk niet alleen een restaurant, er zit ook een hele leuke speeltuin bij! Ik zit heerlijk in de schaduw op de veranda en kijk uit over de speeltuin. Fijn als je een lekker plekje hebt waarbij je ook nog de kindjes goed in de gaten kan houden. In de verte zien we de circustent al staan, we zijn benieuwd!Kinderkaravaan
Voordat de voorstelling begint, bezoeken we de kinderkaravaan op het circusterrein. De kinderen kunnen hier spelletjes spelen. Bij je toegangskaart ontvang je tickets hiervoor. Bloeme en Olivia-Maria duiken als eerste de schiettent in; met elastiekjes wordt er op speelkaarten geschoten. Dit blijkt nog best moeilijk te zijn... Daarna gooien we blikjes omver en spelen we een spiraalspel. Ook krijgen we een snor op ons gezicht geschilderd. Wij zijn er klaar voor, laat de voorstelling maar beginnen!

Voorstelling
De circustent is open en we zoek een plaatsje. Ik vind een circustent altijd al iets magisch hebben en de sfeer is gelijk goed. De voorstelling wordt op een hele grappige manier geopend door de circusdirecteur, de meisjes schateren het uit! Daarna volgen de optredens elkaar op. We zien een meisje dansen met hoelahoep ‘s, een jongleur en een acrobaat die  in een touw klimt. De optredens zijn allemaal even goed. Ik zit met kippenvel te kijken, zo mooi vind ik het. Ook leuk dat de meisjes zo genieten van de voorstelling! Het laatste optreden voor de pauze is van de elektroman. Bloeme vindt het wel een beetje spannend. De elektroman zorgt helaas dat de stroom uitvalt in de tent, een mooi moment voor de pauze... ; )Wij lopen snel terug naar het restaurant en eten een lekker ijsje. Na een kwartiertje is de pauze voorbij. Een van de circusartiesten heeft de elektriciteit weer gemaakt, de voorstelling gaat weer beginnen. Er volgen weer verschillende optredens met als laatste optreden het hoogtepunt van de show: een echte stuntman die wordt afgeschoten door een kanon en door de tent vliegt!

Wat een ontzettend gave en mooie show! Het is echt een aanrader om Cirque Moustache te bezoeken. In de maand augustus toeren ze nog door de regio. Bekijk snel de  actuele speellijst!

Wij zeggen in ieder geval: tot volgend jaar Cirque Moustache!

Marloes Roffel // 40 jaar // Bilthoven // getrouwd met Barry // moeder van Bloeme (bijna 4) // avonturen beleven // nieuwe plekjes ontdekken // zon // lezen // schrijven

Op zoek naar meer leuke tips van Kidsproof? Bekijk onze Uitagenda vol met kinderuitjes voor iedere dag!