Kerstival voor het hele gezin - Museum Catherijneconvent

20 december 2018
Ook dit jaar is er een feestelijk Kerstival bij Museum Catharijneconvent in Utrecht. Kerstival vindt plaats in de kerstvakantie en is geschikt voor het hele gezin. Het museum is helemaal in kerstsfeer gebracht. Kidsproofblogger Marloes bracht met haar gezin een bezoek aan Kerstival en was heel erg enthousiast!
Kerstival bij Museum Catharijneconvent
Museum Catharijneconvent
Namens Kidsproof Utrecht brengen wij een bezoek aan het Kerstival in het Catharijneconvent in Utrecht. Wij kennen het museum, omdat Sinterklaas daar altijd logeert als hij in Nederland is. Het museum is echt één van de parels van Utrecht. Het gebouw ademt al sfeer uit van zichzelf. Als Sinterklaas er logeert is het museum heel feestelijk aangekleed. We zijn benieuwd hoe het er in kerstsfeer uitziet…

En sfeervol is het zeker. Bij binnenkomst staan overal verlichte kerstbomen met daarom heen houten kerstbomen met teksten erop met allerlei weetjes over kerstbomen. Via de ingang kom je binnen op het pleintje voor het museum. En daar is het echt één groot feest. Er is van alles te doen en te beleven. De kinderkaravaan van Circus Snor (zie een eerdere blog van mij) staat er. Bloeme leeft zich helemaal uit op het blik gooien. Daarna schiet ze met elastiekjes (samen met papa, die het ook erg leuk vindt) op spelkaarten en vangt ze eendjes met een grote hengel.

Kerstival Museum Catharijneconvent

Schommelen en sneeuw
Midden op het plein staat een ronde overkapping met allemaal schommels. Dit vindt Bloeme helemaal fantastisch. Als de kinderen schommelen, maken ze zelf (nep)sneeuw. Dus hoe harder ze schommelen, hoe harder het sneeuwt. Bloeme, en wij ook, genieten met volle teugen. Na het schommelen gaan we de reuze knikkerbaan bekijken. Het is niet alleen een knikkerbaan, maar de kinderen kunnen ook zelf meebouwen aan de baan. Dat maakt het nog leuker. Bloeme vindt het stoer om met de boormachine aan de slag te gaan. Andere kinderen leggen een nieuwe baan aan.

Kerstival Museum Catharijneconvent

Binnen versieren we koekjes en maken we een vuurpijl van spekjes. Het is zo leuk om te zien om de kinderen zo te zien glunderen. We knutselen ook nog een mooie hanger voor in de kerstboom. Ondertussen vindt er buiten op het plein een poppenkastvoorstelling plaats.

Kerstival Museum Catharijneconvent

Sterrentocht
Na het knutselen gaan we het museum in en brengen we een bezoek aan de tentoonstelling: ‘Ga mee op sterrentocht’.  Het eerste wat mij opvalt zijn de mooie kleuren. Bij kerst denk ik eigenlijk aan rood, groen, goud. Maar hier is het één en al kleur. Roze, rood, paars, noem maar op. En dat maakt het ontzettend vrolijk!

Tijdens de tentoonstelling ontdekken we van alles over kerst. De tentoonstelling is leuk voor kinderen. Bloeme vindt vooral de grote advent kalender erg mooi. Kijken achter alle deurtjes en dan vooral het deurtje met daarachter de discobal. De kinderen kunnen zich verkleden en op knopjes drukken waardoor de lichtjes in de kerstbomen aangaan. Ook de megagrote kerststal is prachtig en maakt veel indruk. Het is een achttiende-eeuwse Napolitaanse kerststal waarbij de meer dan 60 figuren samen een echt Italiaans dorp vormen.

Als we buiten nog even hebben geschommeld, gaan we op huis aan. In de auto vraagt Bloeme of we morgen weer gaan. En ja ze heeft helemaal gelijk. Dit Kerstival is echt ontzettend leuk! Dus ik zeg GAAN!!Praktische info
Museum Catharijneconvent
Lange Nieuwstraat 38
3512 PH  Utrecht

Je kunt nog t/m 6 januari 2019 naar Kerstival. Klik door naar de site voor meer info over dit bijzondere kerstvakantie-uitje bij Museum Catharijneconvent in Utrecht!

Marloes Roffel / 40 jaar / Bilthoven / getrouwd met Barry / moeder van Bloeme (4) / avonturen beleven / nieuwe plekjes ontdekken / zon / lezen / schrijven