Kidsproof reporters waren bij Disney On Ice

15 december 2018
Op vrijdagavond rijden we vol verwachting naar Ahoy om naar de ijsshow Disney On Ice te gaan. Het thema is dit jaar Onvergetelijke Avonturen. We zijn heel benieuwd!
Vanaf het moment dat het licht uitgaat, wil de driejarige Benthe bij mama op schoot, want het is toch wel spannend. Maar al snel beweegt ze mee op de muziek. Mare (bijna vijf) zit roerloos en kijkt met open mond naar het spektakel. Benthe kijkt haar ogen uit en wijst als Mickey Mouse en andere Disney vriendjes opkomen, maar ook als leeuwenkoning Zimba zijn vriendin Mara een aantal keer hoog in de lucht tilt. Het verliefde stel maakt meerdere adembenemende schaatssprongen. Het hele dierenrijk komt in grootse en kleurrijke kostuums voorbij rijden.Als de zeven dwergen opkomen, vraagt Mare meteen waar Sneeuwwitje is. En het duurt niet lang voordat Sneeuwwitje een mooie kür schaatst. Het ene sprookje loopt vloeiend over in het andere. Uit onverwachte hoek komt Aladdin het ijs op schaatsen en zien we voor het eerst vuurwerk uit de grote olielamp, waar even later de geest uit tevoorschijn komt. Als Aladdin met zijn prinses Jasmine danst, mogen drie trotse en blije kinderen, waarvan er twee zelf verkleed als prinses, mee in een grote slee op het ijs. De geest danst ondertussen met een enthousiaste vader in het publiek. Benthe wijst weer vol verbazing, dit keer naar de levensgrote olifant met Aladdin erop.Eén van de meest kleurrijke optredens komt van de elegante vissen die naast Ariël optreden. Benthe zwaait terug als de sierlijk bewegende vissen contact maken met het publiek. Vlak voordat de dweilwagen opkomt, mag een gelukkig meisje nog de lantaarn vasthouden die Rapunzel en Flinn Rider de lucht in laten gaan.

Na de pauze nodigen Jessie en Hoody alle kinderen weer uit om mee te dansen en dat doen Mare en Benthe geconcentreerd. Het slotstuk is voor Anna en Elsa, een mooi sprookje met vallende sneeuw, mooie schaatssolo’s en wederom vuurwerk. Na bijna twee uur komen alle schaatsers nog één keer voorbij in de grand finale voordat Goofy het doek sluit.In de auto terug valt Mare met een glimlach in slaap. We vragen Benthe wie zij het mooiste vond en krijgen overtuigend te horen dat iedereen mooi was. En daar zijn we het roerend mee eens. Het is
echt een prachtige, goed opgebouwde en vlotte show en de kostuums zijn schitterend! 


Ook naar Onvergetelijke Avonturen met Disney On Ice? Klik hier voor meer info over deze superleuke ijsshow! Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor de show in Rotterdam op zaterdag 15 en zondag 16 december en voor de shows in Utrecht (22 t/m 30 december 2018).Pim, Baukje, Mare (4) en Benthe (3)