12 te gekke Kindermusea voor deze herfst

1 oktober 2018
De blaadjes vallen van de bomen en de dikke jassen mogen weer aan... het is herfst. Een heerlijke tijd om eropuit te gaan met de kids! Daarom hebben wij 12 te gekke kindermusea op een rijtje gezet waar de kinderen dit najaar op ontdekking kunnen; ook als het regent!
Te gekke musea voor dit najar!
Egyptische herfstvakantie!
Ontdek de Goden van Egypte in het Rijksmuseum van Oudheden! Leuk voor kids is de 'Grote Goden Quiz' audiotour. Ook kun je hiërogliefen schrijven, piramides bouwen en zien hoe een vis wordt gemummificeerd...
Rijksmuseum van Oudheden

In de herfstvakantie zijn er voor kleine en grote matrozen allerlei activiteiten in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam! Zo is er een familiekijktocht, een Kids Vakantiewerkplaats (6+) én mogen kids op avontuur met Rinus de Rat (3+)!
Scheepvaartmuseum

Weet je wat Eva, Jan, Nelly en Henk gemeen hebben? Ze waren kinderen die leefden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Allemaal hebben ze hun eigen verhaal over deze aangrijpende tijd. En die ontdek je in het Verzetsmuseum junior!
Verzetsmuseum

Alles over ons kikkerlandje
Het Openluchtmuseum in Arnhem is zo'n gaaf museum! Het is alsof je terug in de tijd stapt. Zo vermaken kleintjes zich heerlijk op het kindererf en de grote kids kunnen lekker interactief aan de slag met de Canon van Nederland.
Openluchtmuseum

Ontdek de wereld van de krijgsmacht in het Nationaal Militair Museum in Soest! Stap in een F-16 simulator, bestuur een mini-tank, leer NATO-taal, maak je eigen buskruit of schakel vijandelijke tanks uit! Zelf dingen doen is leuk én leerzaam.
NMM

Ontdek de Politie, Brandweer en Ambulance in het PIT museum met verschillende speurtochten en activiteiten voor kinderen vanaf 4-12 jaar. Verkleed je als hulpverlener, blus een brandje, los een misdaad op of haal je skelterrijbewijs!
PIT

Help op zaterdag 20 oktober in Batavialand mee de Batavia te bevrijden van de ‘slechte piraten’ en hoor het kanongebulder. Maak je eigen piratenmuts, word een echte piraat en verdien een gouden piratenmunt!
Batavialand

Pandawelpje Qian Qian wordt voorbereid op het leven in de wildernis. En dat levert superschattige beelden op in de IMAX-film Pandas, A new story, verteld door Buddy Vedder. Vanaf 9 oktober in de enorme koepel van Omniversum!
Omniversum

Kinderen hebben altijd gratis toegang tot het Mauritshuis in Den Haag! Bezoek samen Het meisje met de parel én ontdek het museum met het Familie-doe-pakket of De Gouden Tour. Ook zijn er iedere vakantie speciale kinderactiviteiten!
Mauritshuis

Wauw! Wat is er veel te doen tijdens de familiedagen in het Van Gogh Museum van 15 t/m 28 okt! Wat dacht je van een speurtocht, de theatrale rondleiding of de inloopworkshops. En wist je dat je de dieren uit StoryZoo hier kunt ontmoeten?
Van Gogh Museum

Voor de creabea's
Maak een ontdekkingsreis door Rome in de 18e eeuw in de Hermitage! En geniet van de verhalen en bouwkunst van deze oude stad. Daarna is het tijd om zelf aan de slag te gaan in het familieatelier. Een leuk souvenirtje voor thuis!
Hermitage

Ontdek de Museumkidsweek samen met je vrienden! Tikkit laat je de coolste plekken in het museum zien. Kun je Tikkit vinden? Maak dan een foto en check museumkidsweek.nl. Dan maak je kans op een vriendenfeest in het museum!
Museumkids


Twijfel jij of een tripje naar het museum wel zo leuk is voor jouw kind? In deze blog lees je 5 tips om je (eerste) museumbezoek met kids nóg leuker te maken. Want leuk is het zeker met al die toffe kinderactiviteiten in het museum!
Tips voor een museumbezoek met kids

Ontvang jij onze tips liever direct in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste tips bij jou in de buurt!