Ouder-kind workshop bij Zoet aan de Werf

11 maart 2020
Zoet aan de Werf is de ideale plek om een creatieve en smaakvolle workshop te volgen. Het werkatelier ligt in een gezellige, knusse werfkelder aan de Oudegracht in Utrecht. Hoe leuk, dat ik samen met mijn oudste dochter Merel hier een workshop ‘Cupcakes versieren’ mag volgen.
Ouder-kind workshop cupcakes versieren
Zoet aan de Werf: quality time
Op een prachtige zondagmorgen fietsen we goed gehumeurd door het prachtige Utrecht naar Zoet aan de Werf. Benieuwd naar wat ons te wachten staat…

Merel is dol op koken, bakken, knutselen en taarten versieren. Dus waar kan ik haar beter mee verrassen dan een workshop zoals deze. Ze keek er het hele weekend al naar uit. Sowieso is een uitje samen met haar moeder een feestje, maar van dit type uitjes wordt Merel extra blij. Samen quality time!

Aan de slag
We worden hartelijk welkom geheten door Simone, de eigenaresse van Zoet aan de Werf. Er hangt een gezellige, ongedwongen sfeer. We krijgen een lekkere kop thee, limo en een cakepop om ons gelijk thuis te voelen. De werfkelder straalt gezelligheid uit. Simone vertelt enthousiast over haar bedrijf en wat ons vandaag te wachten staat. De vanille cupcakes zijn al gebakken, klaar om gedecoreerd te worden.

Gedecoreerde taarten Zoet aan de Werf Utrecht

We leren deze ochtend diverse technieken: het kleuren van de marsepein en hoe je het beste met plungers, uitstekers en siliconen mallen aan de slag kunt gaan. Hiermee kun je vervolgens zelf aan de slag om prachtige cupcakes te creëren die er niet alleen leuk uitzien, maar ook nog eens heel lekker smaken!

Je hebt 1,5 uur de tijd om de mooiste creaties te maken. Simone loopt langs en geeft goede tips en trucs. Je leert echt nieuwe technieken ontdekken die je thuis daarna eindeloos kunt toepassen. Ook heeft ze leuke voorbeelden om na te maken. Hoe fijn!

Workshop cupcakes versieren ouders kinderen

De prachtige cupcakes mag je daarna uiteraard mee naar huis nemen om ze daar lekker op te smullen. Ook kun je ze eventueel invriezen. Dat is bij ons thuis niet gelukt. Merel vond het maar wat leuk om ze ’s avonds uit te delen als toetje. Vol trots deelde ze haar cupcakes aan zusjes, een vriendin die mee bleef eten en haar vader uit.

Workshop cupcakes ouders kinderen Utrecht

Oh ja, wil je graag twee kinderen meenemen? Dat kan en dan krijg je ook nog eens korting. Uiteraard kunnen allebei de kinderen cupcakes versieren.

Meer workshops en kinderfeestjes
Naast deze workshops zijn er nog vele andere workshops te volgen. Ook kun je hier je kinderfeestje vieren. De sfeervolle werfkelder wordt dan feestelijk aangekleed en er is onbeperkt limonade, koekjes, zoute popcorn & chips aanwezig. Ook leuk, kies voor een themafeestje zoals Unicorn, Make-up of Super Helden.

De andere workshops en de feestjes zijn ongetwijfeld ook echt een aanrader. Want zeg nou zelf, niemand krijgt toch ooit genoeg van cupcakes en taart? Wij in ieder geval niet!

Heb je geen zin om zelf aan de slag te gaan maar ben je wel op zoek naar een prachtige verjaardagstaart? Ook dan ben je bij Zoet aan de Werf aan het juiste adres. Je kunt het zo gek niet bedenken of Simone maakt het voor je! Denk bv aan thema's zoals Nijntje, Kikker, Woezel en Pip, Spiderman, Cars, Piraten, Fortnite, Dino's, Prinsessen, My Little Pony of Rainbow Unicorn.

zoet aan de werf-gedecoreerde taarten

Adres
Zoet aan de Werf
Oudegracht 289
3511 PA Utrecht

Klik voor meer info door naar de site van Zoet aan de Werf in Utrecht.

Kidsproofblogger Mandy woont samen met Martijn en haar drie dochters in de wijk Oog in Al in Utrecht. Haar dochters Merel (10), Sophie (7) en Jasmijn (4) zijn dol op het ondernemen van activiteiten. De weekenden zijn naast hockey en zwemles, dan ook altijd gevuld met gezelligheid. Mandy ervaart het soms als een uitdaging om voor alle meiden iets leuks te organiseren, omdat de leeftijden toch wel uiteen liggen. Daarom bezoekt ze regelmatig Kidsproof locaties, om zo te ontdekken wat geschikt is voor andere gezinnen.

Op zoek naar meer tips? Lees alle ervaringen en reviews van Kidsproof Utrecht!