7 tips om te doen op een studiedag

28 oktober 2017
Yeah, studiedag! Een extra dagje vrij voor de kids. Maar wát kunnen jullie samen gaan doen op zo'n studiedag? Bekijk onze tips voor studiedag-uitjes!
Je kent ze wel, de dagen dat de juffen en meester zelf gaan leren en de kinderen een dagje vrij zijn. Het lastige is dat je opvang moet regelen voor weer een vrije dag. Wordt het de BSO, opa, oma, oppas of neem je zelf vrij? Het is vaak even een geregel, maar op zo’n dag kun jij, de oppas of opa/oma wel iets héél leuks met de kids gaan doen. Je hebt die dag echt de tijd en het grootste voordeel, niet iedereen is vrij, dus het is vaak lekker rustig. Wij hebben de leukste studiedag-ideeën voor je op een rijtje gezet!

Tip 1: Het museum in
Wil je zo'n vrije studiedag een beetje educatief houden? Dan is samen naar het museum gaan natuurlijk een heel goed plan! Er zijn zoveel toffe musea in en om Utrecht; kiezen zal nog lastig worden. Gek op treinen? Bezoek dan samen het Spoorwegmuseum. Altijd al alles willen weten over de sterren en planeten? Dan moet je zeker naar museum en sterrenwacht Sonnenborgh toe. In het Universiteitsmuseum Utrecht ontdek je de wetenschapper in jezelf. Ook het Waterliniemuseum en Museum Speelklok zijn echte aanraders. Leuk én leerzaam!

Tip 2: Lekker wandelen
Wat is er nu fijner dan samen de natuur ingaan? Ontdek hoeveel verschillende bomen er zijn, verzamel de allermooiste bladeren en ga op zoek naar insekten en eekhoorntjes. Heerlijk! Laarzen of wandelschoenen aan en voilà: jullie zijn klaar op om pad te gaan. Rondom Utrecht zijn de prachtigste bossen te vinden. In ons handige overzicht vol boswandelingen vind je er een heleboel. Veel wandelplezier alvast!

Studiedag-wat-doen-met-kinderen-tips

Tip 3: Heerlijk spelen
Wat doen kinderen nu liever op een vrije dag dan lekker spelen? Een toffe speeltuin opzoeken op een studiedag is dus zeker een goede keus. Misschien willen de klasgenootjes van je kinderen ook wel met jullie mee! Gezellig met zijn allen klimmen, klauteren en glijden: hun dag kan sowieso al niet meer stuk. In ons blog met de allerleukste speeltuinen van Utrecht en omgeving staan maar liefst elf super gave speeltuinen opgesomd. Welke kies jij uit voor deze studiedag? Is het wat minder mooi weer of willen de kinderen gewoon heel graag naar een binnenspeeltuin? Check dan zeker even ons overzicht met alle indoor speelparadijzen in en om Utrecht. Fijn om hier een keer voor te kiezen als het wat rustiger is!

Tip 4: Shop 'till you drop
Een dagje vrij leent zich natuurlijk ook prima voor een flinke shopsessie. Voordeel: op een doordeweekse dag is het vaak niet zo druk in de stad en kun je dus heerlijk op het gemakje rondsnuffelen in allerlei toffe winkeltjes samen met zoon-of dochterlief. Bekijk ons overzicht met alle leuke kinderwinkels in Utrecht. Stop bij één van de kindvriendelijke restaurantjes voor een gezellige lunch en klets lekker bij met je kids!

Tip 5: Eindeloos knutselen
Is jouw zoon of dochter ook zo gek op knutselen? Op een studiedag heb je hier eindelijk eens lekker veel tijd voor! In ons overzicht met 'do it youself' tips staan onwijs veel super toffe knutselideetjes. Liever samen de keuken in om lekker te bakken of te kokkerellen? Ook kooktips vind je terug in dit handige overzicht. Dus veeg de eettafel of het aanrecht gauw leeg, verzamel alle knustelspullen of de ingrediënten en ga samen gezellig aan de slag. Fijn zeg!

Studiedagtips-uitjes-doen-met-kinderen

Tip 6: Ga lekker de bibliotheek in
Speciaal voor alle boekenwormen: verschans je tijdens de studiedag heerlijk samen in de bibliotheek. Lekker relaxed door een tijdschriftje bladeren, de allerspannendste boeken uitkiezen en voorlezen uit een prachtig prentenboek: het kan hier allemaal!

Tip 7: Bezoekje aan een andere stad
Gebruik deze dag om samen een andere stad te gaan ontdekken! Check dan natuurlijk eerst even de tips van de andere Kidsproofregio's, zodat je weet waar je moet zijn.

Een hele fijne studiedag!

TIP: Deel deze lijst ook met de opa's, oma's en oppassen!