Traktatietip! Kijk uit voor (koek)spinnen

30 september 2018
Op zoek naar een verjaardagstratie in herfstthema? De dochter van blogster Elke was jarig en natuurlijk moest er een coole traktatie komen! Met deze eetbare spinnen heeft ze flink de blitz gemaakt in de klas!
Griezelige traktatie voor school!
De kop is eraf! De eerste schoolweken hebben we achter de rug. Het was best even wennen en aanpezen. De ochtendstress en voorbereidingen in de avond hadden we zó niet gemist in de vakantie. En omdat er in september nogal wat feestjes gevierd worden in onze familie, was het ook een best drukke periode. Tel daar nog het eerste volleybalkamp van Fien & het kamp met groep 8 van mama & een flinke buikgriep in het gezin bij op… oefff!

Jarig op kamp
Na neefje Joep was Fien de tweede jarige deze maand. Wat bijzonder; ze werd jarig op volleybalkamp! De ochtend van haar verjaardag is ze wakker gezongen door haar vriendinnetjes vanuit de stapelbedden in de kampeerboerderij. Na het ontbijt heeft ook de hele groep nogmaals voor haar gezongen en ontving ze haar eerste verjaardagscadeau. Helaas konden we als gezin de start van haar feestje niet meemaken, maar werden we (gelukkig) goed op de hoogte gehouden met beeld en geluid (en hierdoor tranen bij mama) door de kampleiding.

Tegelijk met opa
Bij thuiskomst hebben we Fiens verjaardag gezellig thuis gevierd met familie inclusief onze jarige opa. Zeven jaar geleden kreeg mijn vader namelijk op z’n zestigste verjaardag een ‘eerste kleinkind’ cadeau. Balen voor mijn moeder, die een dag later jarig is, die dit cadeau aan haar voorbij zag gaan.

Traktatie
Gelukkig was de traktatie al in kannen en kruiken voor het hele kampgebeuren van Fien en mij. Er was ruim voor het feest een gezamenlijk prototype gemaakt en goedgekeurd. Fien wilde graag spinnen trakteren. Dit gave idee kwam op de vriendinnen-app binnen en Fien was gelijk verkocht! De OREO koekjes waarvan deze spinnen gemaakt zijn, zijn namelijk haar favoriet!

trakteren

Benodigdheden
De traktatie kon ik in alle rust op zondagmorgen voorbereiden en was een groot succes op maandag in de klas. Nieuwsgierig naar deze lekkere spinnen? Dit heb je nodig:

  • Oreokoekjes (of de nepperds verkrijgbaar bij de LIDL)
  • Dropveters
  • Skittles of Smarties
  • Poedersuiker en een beetje water
  • Een bord/ dienblad
  • Nepspinnen (gekocht bij Xenos)

Hoe maak je het?

Met een mesje werden de boven- en onderkant van het koekje losgemaakt. Het is wel handig dat er aan beide kanten van het koekje wat van het crèmelaagje zit. De dropveterstrengen (een veter in vier stukken geknipt) had ik netjes verdeeld over het onderste koekje en daarna kon de bovenkant er weer worden opgelegd. De oogjes van Skittles zijn vastgemaakt met een mengsel van poedersuiker en water. Deze ‘lijm’ zorgt ervoor dat de Skittles er niet afrollen, maar je griezelig aankijken. Het ronde dienblad was omgetoverd tot een spinnenweb. Als finishing touch had ik met visdraad nog een nepspin aan het web bevestigd. Hoe gaaf dat er tijdens het uitdelen een spin uit het web ‘loopt’… In deze herfstige periode een zeer geslaagde traktatie, toch?

Liefs,
Elke


P.s.: meer inspiratie voor traktaties vind je op onze DIY pagina!