Getest: Prinsen- en Prinsessendagen van Paleis Het Loo

23 juli 2021
Mijn kinderen keken er al even naar uit: de Prinsen- en Prinsessendagen van Paleis Het Loo. En het was weer een feestje met al die leuke kinderactiviteiten en voorstellingen. Lees hier alles over ons bezoek!
Zomervakantie tip: Prinsen- en Prinsessendagen bij Paleis Het Loo
- dit is een blog uit 2021, bekijk de vernieuwde prinsen- en prinsessendagen - 

Uiteraard gingen de kinderen verkleed als prinses en prins. Overigens is dit niet verplicht hoor! Mocht je geen verkleedkleren (bij je) hebben, dan is dat geen enkel probleem. Er is verkleedkleding te koop in de Museumshop, maar er zijn ook genoeg kinderen niet verkleed.

Bij binnenkomst werden wij verwelkomd door 2 lakeien die een tas overhandigen aan de prins en prinses. Hierin zat een kroon, kleurplaat, kleurpotloden, stickers en een speurtocht. Ook kregen we een plattegrond waarop je makkelijk kan aankruisen wat je al hebt gedaan. Lakei mama mocht alles dragen… nou vooruit!De kinderen starten eerst met de paardjesrace op het stallenplein. Daarna lopen we richting de tuinen. Onderweg leerden de kinderen koninklijk lopen. Rechtop, schouders naar achteren, kin vooruit en vriendelijk glimlachen. Nu nog een boek op je hoofd en je loopt als een echte prins(es). Poeh valt nog niet mee!In de tuinen starten we met de activiteit 'Vorstelijk in beweging'. Oftewel: sporten voor prinsen en prinsessen. We werken ons zo elegant mogelijk in het zweet. En op het einde natuurlijk even buigen. We lopen even snel door naar de Colonnades omdat de theatershow bijna gaat beginnen.

De show gaat over Prins6 die gaat verhuizen. Het paleis gaat natuurlijk bijna weer open, dus ze is haar spullen aan het inpakken. Ze wil alleen alles meenemen, maar daar is haar lakei Ludo het niet mee eens. Er is heel veel interactie met de kinderen tijdens de voorstelling. De liedjes zijn ook nog eens makkelijk mee te zingen en te dansen. De kinderen hoeven nauwelijks stil te zitten. Heel fijn!Na de voorstelling gaan we boogschieten. Mijn kleine prins heeft hier erg naar uitgekeken, maar het valt nog niet mee… Op de foto ziet het er best goed uit, maar we schieten allemaal hartstikke mis. Oeps! We hebben het er warm van gekregen, dus we halen snel een ijsje bij de kiosk om af te koelen.

Tip: bestel van tevoren een lunchbox en zoek een lekker plekje in de tuin om te picknicken. Er zijn genoeg grote bomen waar je heerlijk in de schaduw onder kunt zitten.

Tijd om wat 'Koninklijke manieren' te leren! Als een echte prins en prinses worden ze aangekondigd op het bal. Ze leren hoe ze Koninklijk moeten proosten (pink in de lucht!) en dansen. Nog een elegante buiging en een stoere knik en ze hebben deze les ook weer goed volbracht.In de prachtige tuin kan je nog even lekker rondstruinen. Terwijl ik alle kunst en fonteinen bekeek, waren de kinderen druk met het beantwoorden van de vragen uit het speurtocht boekje. Zodra ze alle antwoorden hebben gevonden lopen we door naar 'Vorstelijk dansen'. Prins Levi vermaakt zich liever even in het zand, maar zijn zus staat al snel mee te swingen. En bereid je voor: de (groot)ouders moeten natuurlijk ook meedoen!We lopen terug naar het stallenplein voor de goochelshow van de toverlakei. Eerst lijkt hij een beetje klunzig, maar vergis je niet. Al snel doet hij een paar toffe goocheltrucs die de kinderen doet verbazen. En eerlijk is eerlijk: ik snap ook nooit hoe ze het doen! Ook bij deze voorstelling mogen de kinderen volop meedoen. Er wordt veel gelachen door de kinderen en die rollende kinderlachjes werken enorm aanstekelijk!We lopen nog even door de stallen en tot slot duiken ze het speelpaleis in. De kinderen zijn hartstikke moe van deze leuke dag! Hun oordeel? Dikke aanrader voor de zomervakantie! Prinses Lauren vond de theatervoorstelling het leukste en Prins Levi de goochelshow. Zelf vind ik het altijd een pluspunt als de shows ook leuk zijn voor de ouders en dat was hier zeker het geval!

Goed om te weten: ondanks dat er veel prinsjes en prinsesjes waren, was er meer dan voldoende ruimte voor de volwassenen om afstand te houden! Ook hebben we alle activiteiten kunnen doen, zonder (lange) wachtrijen.

Willen jullie ook naar de Prinsen- en Prinsessendagen? Dat kan op dinsdag, woensdag of donderdag in de zomervakantie. Reserveer dan wel even een tijdslot via de roze button. Je mag natuurlijk wel zolang blijven als je wilt. Wij waren er ongeveer 3,5 uur en hebben alles kunnen doen. 

Gaan jullie ook? Laat ons weten hoe het was via apeldoorn@kidsproof.nl of tag ons op instagram!

Fijne zomer!

Liefs,
Patricia

Naar de website