Tip: Educatieve Televisie

17 maart 2020
Kijken jouw kinderen ook net iets meer televisie deze dagen dan je zou willen? Zapp heeft de komende dagen een speciale programmering met leuke programma's waar je ook nog iets van kunt leren! Ben je toch nog verantwoord bezig ;-)
Nieuw is de liveshow 'Zapplive Extra' die dient als nationale huiskamer waar kinderen hun vragen kunnen stellen en les krijgen van experts. Het live-programma is een alternatief lesrooster dat elke middag aanhaakt bij educatieve Zapp-programma’s die gaan over onder andere:

- Biologie (de Smerige Quiz),
- Wetenschap (Willem Wever) en
- Natuur (Freeks Wilde Wereld)

Vanaf woensdag 18 maart elke doordeweekse dag te zien van 13.00 tot 15.30 uur!

Meer verantwoorde programma's: 

* Om 15.30 uur wordt iedere dag een film uitgezonden met Zappbios

* Nieuw is ook Het Klokhuis Maakt, een creatief programma waarbij kinderen masterclasses krijgen van Klokhuis-presentatoren en experts. 

* Heeft jouw kind veel vragen over het coronavirus? Zapp beantwoord alle vragen van jouw kind op een begrijpelijke manier. Bekijk alle programma's die ze gemaakt hebben over corona!

* Zoek je de programma's die de kinderen dagelijks/wekelijks op school kijken? Goed om te weten dat er natuurlijk ook Schooltv is. Daar vind je ook veel hele korte filmpjes met mooie instructies en uitleg over bijvoorbeeld het coronavirus.

* Zijn jouw kinderen gewend op school elke dag het Jeugdjournaal te kijken? Leuk om dat er dan - net als op school - in te houden tijdens het tien uurtj. Je kunt het ochtendjournaal online terugkijken.


Kids verantwoorde schermtijd, jij nog een beetje werktijd! Win-win situatie :)

Lieve groetjes,
Patricia

Ps. We hebben nog meer handige blogs voor je gemaakt:
- Handige dagindeling voor thuisblijfdagen
- 50 leuke dingen om thuis te doen met kinderen
- Thuiswerken met kinderen
- Survivalplan: zo hou je het gezellig thuis!