Ontdek hoe vet gaaf Den Bosch is tijdens een stedentrip, óók met kids!

5 juli 2021

Gaan jullie ook in Nederland op vakantie deze zomer? Denk dan aan Den Bosch voor een stedentrip, weekendje weg of een dagje uit. Bourgondisch Den Bosch is een heerlijke, superleuke, knusse en gezellige stad om te ontdekken samen met je kinderen tijdens de zomer. Wij nemen je graag mee langs alle toffe kindvriendelijke adresjes en bezienswaardigheden. Nieuwsgierig naar wat Den Bosch allemaal te bieden heeft? Lees en beleef het hieronder met ons mee…

Cultureel en actief
Ons mooie Den Bosch is de troste eigenaar van de Sint-Janskathedraal. Tijdens een dagje Den Bosch mag dan ook een bezoek aan deze kathedraal niet ontbreken. Neem zeker een kijkje binnen in deze indrukwekkende kathedraal. De toren beklimmen met zijn 218 treden is ook een aanrader met als beloning een super gaaf uitzicht over de historische stad. De klim is prima te doen met het hele gezin, de gids maakt er voor de kinderen een waar avontuur van! Ook vanuit een bootje kun je Den Bosch ontdekken. Vaar over de Binnendieze, de Dommel of de Aa. Er zijn verschillende opties, bijvoorbeeld een sloep huren of een tochtje maken in een heuse elektrische eend! Natuurlijk kun je de stad ook te voet verkennen. Bij Choco Loca kun je ook terecht voor een rondleiding door de stad met Tante Annie of één van haar Loca Lola's. Er wordt een stukje geschiedenis van Den Bosch verteld, daarna ga je aan de slag en maak je je eigen chocolade bol!



Leuke plekjes voor een hapje en een drankje
Heb je na al dat ontdekken trek gekregen? Ga dan naar Roels in de bekende Korte Putstraat en geniet van een Kinder High Tea! De Verkadefabriek is ook een kindvriendelijke ruime plek. Strijk neer in de sfeervolle tuin of zoek binnen een gezellig plekje. Met een cocktailbar, coronaproof zandstrand met parasols en ijsjes, een hout gestookte buitenoven met pizzabakker Casper wil je bij Van Aken Warenhuis de hele dag blijven!

Picknicken, spelen en zwemmen
Een picknick is altijd een goed idee! Vul je mand met heerlijke verse broodjes en lekkernijen van Patisserie Smaak, Créme of Bakkerij Royal. Met je gevulde picknickmand wandel je zo naar het Bleekerstraatje, een mooie plek, midden in de stad, met speeltuin waar je kunt genieten van jullie picknick. Het Zuiderpark of de IJzeren vrouw zijn ook top plekken om je picknickkleed uit te spreiden. Er is genoeg ruimte voor de kids ze kunnen er heerlijk spelen en rondrennen. Wil je graag picknicken, spelen én zwemmen? Dan zijn de Oosterplas en Zuiderplas een echte aanrader!



Tijd voor een ijsje!
In Den Bosch zijn er genoeg plekken te vinden waar je een heerlijk ijsje kunt scoren. Onze favoriet is toch echt Zammatteo. In een zijstraatje van de Hinthamerstraat vind je deze authentieke ijssalon die al vanaf 1935, heerlijk vers Italiaans ijs bereidt! Nog meer ijsinspiratie nodig? Klik hier en ontdek de Bossche IJssalon Top 10!

Shoppen
Terwijl de man en kids van een ijsje genieten, schiet jij even deze boetiekjes in: Petozzi, Moeders Mooiste en Tata-sjop. Kijk je ogen uit bij Poppedoll. En bij Hout-doe vind je de leukste, mooiste en duurzaamste cadeautjes!

Minder geluk met het weer…
Zat het weerbericht er naast, is het weer minder dan verwacht en huilen de wolken? Gelukkig heeft Den Bosch bij minder mooi weer nog steeds genoeg te bieden! Plof neer in een heerlijke luie stoel, geniet van de leukste films en een bak popcorn bij Kinepolis Den Bosch. In Het Noordbrabants Museum ben je ook wel even zoet. Geniet van alle het mooi's dat tentoon is gesteld. Een mooie bijkomstigheid; de kids mogen hier gratis naar binnen! Als je uit gespeurd bent kun je genieten van een superleuke, interactieve theatervoorstelling van Kindertheater Pietepaf. De kinderen mogen zich daar zelfs verkleden. Als we lang genoeg hebben stil gezeten dan heeft Den Bosch altijd Ballorig nog achter de hand! Ballorig is een uitdagende binnenspeeltuin voor uren speelplezier! Is er nog tijd over? Ga dan de strijd met elkaar aan bij Bowling & Partycentrum Maaspoort. Een potje bowlen, gegarandeerd plezier voor het hele gezin!

Tijd voor het avondeten
Jeetje, na zo’n drukke dag lust je wel wat! Den Bosch heeft daar een paar hele leuke, maar vooral lekkere Kidsproof eetadresjes voor! Ga je voor een heerlijke burger dan zit je bij Bar35 goed. Deeg, Restaurant Mariapaveljoen, Pompen en Verlouwen en DIT zijn ook échte aanraders!

Toch nog een nachtje blijven slapen?
Natuurlijk is Den Bosch veelste te leuk om alles in een dag te zien en te doen. Gelukkig zijn er in Den Bosch en omgeving genoeg leuke Kidsproof plekjes waar je kunt logeren. Wil je weten waar? Klik hier!

Hmmmm… maar waar kan ik in Den Bosch parkeren?
Een goedkoop alternatief voor het parkeren in de binnenstad zijn de drie transferia, gelegen rondom het centrum van Den Bosch. Borden langs de weg wijzen de richting naar één van de transferia. Parkeren plus openbaar vervoer voor max 4 personen naar het centrum van de stad en terug kost u maar € 4,00. Een koopje!

Benieuwd naar de activiteiten in een bepaalde periode, in en om Den Bosch? Check hier onze Uitagenda!

Tip: Volg Kidsproof Den Bosch via Facebook en ontvang de hele vakantie leuke locale tips!

Veel plezier! 

~ Carlijn ~ Naar de website