Week van het Gehandicapte Kind

13 november 2023
Kom in actie tijdens de Week van het Gehandicapte Kind en help kinderen zoals Jayden! Van 13 t/m 18 november 2023 is het Collecteweek voor Stichting het Gehandicapte Kind. Om geld in te zamelen voor een belangrijk doel: geen kind zonder vriendjes. Zo kunnen ook kinderen als Jayden samen spelen in de buitenspeeltuinen.
Week van het Gehandicapte Kind

Jayden heeft cerebrale parese, een hersenbeschadiging. Hierdoor kan hij zijn benen niet goed gebruiken en heeft hij altijd een rolstoel nodig. Ook heeft hij een verstandelijke achterstand. 

Zoals elke ouder wil Samantha niks liever dan dat haar kind gelukkig en zorgeloos opgroeit met veel vriendjes om zich heen. Maar doordat Jayden naar een school voor speciaal onderwijs gaat, ver van huis, wonen de kinderen in zijn klas allemaal ver bij hem vandaan. Hierdoor wordt hij nooit uitgenodigd om te komen spelen. 

Dat de speeltuin slecht toegankelijk is voor kinderen als Jayden, helpt ook niet mee. Het liefst gaat hij 20 keer achter elkaar van de glijbaan maar door zijn handicap is het onmogelijk om zelf de trap op te klimmen. Zijn de speeltuinen bij jou in de buurt al toegankelijk?

Op Frame Running hoort Jayden erbij

Om te voorkomen dat Jayden helemaal in een isolement zou raken, ging zijn moeder op zoek naar een oplossing. Een plek waar Jayden zich thuis voelt en contact kan maken met andere kinderen. Sinds vorig jaar heeft ze die gevonden in de vorm van Frame Running (voorheen RaceRunning) bij de plaatselijke atletiekverenging. 

Vanaf de allereerste proefles was Jayden verkocht en inmiddels kijkt hij iedere week uit naar het moment dat hij op de startbaan staat. Dit is de plek waar Jayden voor het eerst het gevoel heeft dat hij er ook helemaal bij hoort. Hij is de jongste van de club en wordt door iedereen met liefde opgevangen. Hoewel het framerunnen hem ontzettend veel energie kost en hij elke keer bekaf is na de training, wil Jayden de avonden op de club absoluut niet missen!

Wil je kinderen zoals Jayden ook helpen? Draag je steentje bij tijdens de collecteweek! Klik op de roze websitebutton voor meer informatie!

Naar de website