Kidsproofreporter naar Huis van Hilde in Castricum!

11 juli 2023
Vandaag gaan we naar het Huis van Hilde. Joehoe! Ik heb er zin in, we zijn er bijna! 

Toen we binnenkwamen kregen we een kleine rondleiding, daarna gingen we een archeologenspel doen (Archeogame).We kwamen toen in een aparte kamer met allemaal houten kistjes en computers. In de houten kistjes zaten allemaal archeologische vondsten, zoals een kaak van een dier. Je kon dan een houten kistje voor je computer zetten en dan kreeg je uitleg over wat er in het kistje zat.Vervolgens gaan we naar de grote zaal. Hier beginnen we aan de speurtocht. Er staan skeletten en daar tegenover een reconstructie van hoe een mens er vroeger uit zag. Dat vond ik heel interessant! Achter glas staan ook allemaal spullen van vroeger, zoals zwaarden, hele grote houten lepels. Wat leuk om naar te kijken!We zijn klaar in het museum, alleen nog wat speurtochtvragen doen. Maar we hebben trek en dorst. Via een soort hoge trap gaan we naar boven, nog even zitten. Er is een groot TV scherm en via een telefoon krijg je uitleg. Er zit ook een hendel bij en naast het TV scherm is een hele grote plaat met de ontwikkeling van de grond. Als je aan de hendel trekt gaan er lichtjes aan op de plaat naast ons. Dat is cool!

Door naar het restaurantje. Ik krijg een lekkere gevulde koek met ijsthee en mijn zusje Donna heeft cassis met een gevulde koek. Dat was erg lekker.

Donna en ik gingen later nog even spelen in het speelhoekje dat bij het restaurant zit en er stond ook nog heerlijke oma's snoep in het restaurant, maar dat mochten we niet van mama.

Het was tijd om te gaan. De trap af naar het entree en daar gingen we de Archeogame nog even doen, want dat was zó leuk! Met het spel graaf je mensen, munten en andere spullen op en dat is cool. Ik heb ook wel door dat archeologen dit in het echt ook doen en ja, dat vind ik gewoon cool.

Ik zou er zeker nog een keer naar toe willen! Dat was het.

Groetjes,
Loïs