KaeskoppenstadTerug naar het overzicht

Stap de 16de eeuw binnen op 1 en 2 juni in de binnenstad van Alkmaar. Erg leuk voor kinderen!
Op 1 en 2 juni 2024 wordt tijdens Kaeskoppenstad de binnenstad van Alkmaar weer omgetoverd tot d’Oude Stad: de stad van 1573, vlak na het Alkmaars Ontzet. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement staat alles in het teken van de 16e eeuw.

Terwijl je je eerste stappen in Kaeskoppenstad zet, waan je je al tussen de inwoners van toen. Kleding wordt traditioneel gewassen, bloemen worden verkocht en zo nu en dan raast er een tonnenroller aan je voorbij. De schoolkinderen huppelen door de smalle straten en de rijken lopen trots rond, in hun mooie kleding. Maar wat als je in die tijd arm was? Of een weeskind? En wat als je de pest kreeg, wat was dan je lot? Kom het allemaal ontdekken in Kaeskoppenstad!

Kaeskoppenstad maakt dankbaar gebruik van het rijke historische decor van gevels, bruggen en grachten in Alkmaar, waardoor je even vergeet hoe de stad er anno nu ook alweer uitzag. Ben jij klaar om deze tijdreis te maken?

Klik door via de websitebutton om je kaartjes online te bestellen!

Kaeskoppenstad

Entree overkant Waagplein
Alkmaar
Openingstijden Kaeskoppenstad vindt plaats op 1 en 2 juni 2023 Prijs In de voorverkoop betaal je voor een ticket slechts € 5,50, aan de kassa in het Waaggebouw tijdens het evenement €6,50. Voor kinderen van 2 t/m 12 jaar kost een kaartje maar € 2,50 Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Cultureel Festival 'Op de Planken'

Cultureel Festival 'Op de Planken'

Een feestweekend op 8 en 9 juni: 50 jaar Museum Broekerveiling!

Van betoverende muziekoptredens tot meeslepende toneelstukken.

Slechts EUR 2,50 entree!