Eropuit met de kids in Amersfoort

10 oktober 2017
Een tijdje terug bezocht ik mijn collega van Kidsproof Nijmegen, Esther, in Nijmegen en liet ze mij haar favoriete Kidsproof adresjes van Nijmegen zien. Ik schreef hierover een  blog op de website. Een paar weken geleden was het haar beurt om naar Amersfoort te gaan. Samen struinden we mijn favoriete Kidsproof hotspots af. Zij heeft er een superleuke blog over geschreven. Deze wil ik graag met jullie delen, want een dagje Amersfoort met kids is echt zó de moeite waard!
Eropuit met de kids in Amersfoort
Na mijn ritje in de trein vanuit Nijmegen werd ik door Sherida met de auto opgehaald bij het Centraal Station. Met de trein ben je ongeveer een uur en een kwartier onderweg. We hebben de auto bij het Eemplein geparkeerd in de Eempleingarage. Een fijne locatie waarvandaan je heel makkelijk het centrum van Amersfoort inloopt. Ga je lopend vanaf het station dan is dit ongeveer een kwartiertje.

Bibliotheek en koffiepauze

Nu we toch op het Eemplein waren, liet Sherida mij de prachtige bibliotheek in het ‘Eemhuis’ zien. Naast een mooie jeugdafdeling zijn hier ook vaak leuke kinderactiviteiten. Ik was onder de indruk van de mooie architectuur. En wat een heerlijke plek om te werken trouwens (Na ons dagje Amersfoort heb ik hier nog een tijdje in alle rust aan de nieuwsbrief gewerkt). Aan het Eemplein zit Queens Royal Bakery. Daar maken we onze eerste pitstop voor een kopje koffie en iets lekkers erbij. Een knus koffie-/lunchtentje waar wij vanuit de bovenetage mooi uitkeken op de Eem. Ook een leuke plek om even een drankje te drinken voordat je naar de bios aan hetzelfde plein gaat. De andere vestiging van Queens zit midden in het centrum van Amersfoort.

Volop boeken en speelgoed

Na deze koffiestop, lopen we via de grote Mondriaanstoel bij de iconische Koppelpoort de Krommestraat in. Een hip en leuk straatje in Amersfoort dat je echt niet mag missen. Er zijn hier veel restaurantjes en leuke winkeltjes gevestigd. Zo vind je er SpeelBoek, een kinderboeken- en speelgoedspeciaalzaak, met meer dan 7000 boeken en prachtig kwaliteitsspeelgoed van diverse merken zoals HABA, Kapla, Brio en nog veel meer. Je kijkt hier echt je ogen uit naar al dat mooie speelgoed en die geweldige hoeveelheid boeken voor de kleinsten t/m de tienerleeftijd. Toen we een praatje maakten met de enthousiaste eigenares, kwamen we erachter dat deze winkel al 23 jaar in dit straatje zit.

Kunst

Via de Kortegracht lopen we richting het Mondriaan Huis. Voor vandaag hadden we helaas te weinig tijd om dit museum echt te bezoeken, maar Sherida vertelde me hoeveel leuke activiteiten ze hier voor kinderen organiseren. Daar wil ik echt nog een keer heen met onze kinderen. Dit jaar is het jaar van Mondriaan (vandaar ook die grote Mondriaan stoel (leuk fotomoment!) aan het begin van onze route. En ook heel leuk, je kunt hier je kinderfeestje vieren.

Ruime keuze aan schoenen

Vanaf het Mondriaanhuis lopen we door naar Shoeterz in de Mooierstraat. Een verrassend straatje, een beetje achter de doorgaande winkelstraat. Shoeterz zit in een ruim pand en heeft een enorm groot assortiment aan kinderschoenen. Voor jongens en meisjes, van de kleinste maatjes tot de grotere maten, van sneakers tot chique laarzen en diverse merken. En ook zo fijn…tussendoor kunnen de kinderen even lekker spelen in het speciaal ingerichte kinderhoekje.

Tijd voor lunch

We lopen door de Langestraat naar de Arnhemsestraat en strijken neer voor een lekkere lunch bij The Chocolate Company. Na bij binnenkomst de eerste verleiding van al de lekkere chocoladecadeaus te hebben weerstaan, zoeken we een mooi plekje op in dit gezellige café. Sinds mei is het open en kun je hier o.a. heerlijke verse warme chocolademelk, diverse theetjes en cappuccino drinken, chocolade proeven en genieten van een diverse lekkere lunchgerechten. Ook leuk is de chocoladefondue die je hier kunt doen. Wat zullen de kinderen dit fantastisch vinden!

Hip speelgoed

Schuin tegenover ons lunchadresje zit Speelpakhuis. Deze gezellige speelgoedzaak is nog niet zo lang geleden geopend, maar nu al een succes vanwege het ouderwetse hippe speelgoed. Van leuke houten fietsjes tot spelletjes, van poppen tot auto’s, er is voor ieder wat wils. Hier slaag je vast voor een leuk kindercadeau.

Zoetigheid

Na onze ogen vergaapt te hebben aan al het toffe speelgoed, lopen we naar een secret hotspot, Jillicious Goods, in de Slijkpoortsteeg. Het zit letterlijk in een verstopt straatje, een zijstraatje van de Arnhemsestraat, maar écht een adresje waar je heen moet als je in Amersfoort bent. De eigenares Jill vertelt vol enthousiasme over haar passie voor bakken en je krijgt als je binnenstapt een kijkje in hun keuken. Je kunt hier homemade baksels zoals brownies, cakes, fudges (afkomstig uit de Engelse/Amerikaanse keuken) kopen. Wedden dat je de verleiding niet kunt weerstaan hier zonder iets naar buiten te lopen?

Kinderkleding

Onze laatste stop maken we bij kinderkledingzaak Klompe Dompe in de Krankenledenstraat. Een begrip in Amersfoort wanneer je op zoek bent naar mooie en exclusieve kinderkledingmerken vanaf maat 50 t/m 176. En als je kinderen tussen het passen van de kleding door willen spelen, dan kunnen ze hier lekker hun gang gaan in het knusse speelhoekje.

Vanuit deze straat heb je uitzicht op Onze Lieve Vrouwetoren. Langs deze toren lopen we de stad langzaam weer uit en komt er alweer een einde aan deze leuke dag Amersfoort! Wat vliegt de tijd. En wat is Amersfoort toch een supergezellige en sfeervolle stad, met veel leuke adresjes waar je met de kids lekker naartoe kunt.

Ook nieuwsgierig? Plan gezellig een dagje Amersfoort met de kids. Echt de moeite waard! En wat ook zo fijn is, alles ligt op een prima loopafstand van elkaar. Wil jij ook een keer Amersfoort of een andere stad met je kids bezoeken? Neem dan eens een kijkje in een andere Kidsproof-regio!