Help, kerstdiner op school! - Uit de keuken van Lein

14 december 2015
'Uit de keuken van Lein' heet het #blog dat Lein schrijft om haar eigen recepten geordend te houden en om anderen te inspireren met eenvoudige en lekkere recepten.
'Uit de keuken van Lein' heet het blog dat Lein schrijft om haar eigen recepten geordend te houden en om anderen te inspireren met eenvoudige en lekkere recepten

Regelmatig deelt Lein via Kidsproof haar recepten die geschikt zijn om met kinderen te maken of die jouw kinderen waarschijnlijk erg lekker zullen vinden. Wij hebben thuis in elk geval al goede ervaringen met Leins kookkunsten!

Lein: Het jaarlijkse kerstdiner op school, de kinderen vinden het vaak fantastisch maar het zijn meestal de ouders die de hapjes moeten verzorgen. Voor de één een drama en voor de ander een feestje. Hier een gezonde snack die er hartstikke leuk uit zal zien op het kerstbuffet. 

Nodig voor 10 stuks:
- 10 amuse bakjes
- 10 leuke kerstprikkers
- 20 snoeptomaatjes
- 1 komkommer
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels volle yoghurt of kwark 
- peterselie, fijn gesneden

Doen:
Meng de mayonaise met de yoghurt (of kwark) en de peterselie. Snijd 30 reepjes komkommer. Prik twee tomaatjes op elke kerstprikker. 
Doe in elk amuse bakje een lepeltje van de dipsaus en zet de reepjes komkommer en het prikkertje met snoeptomaatjes erin. 

Tip:
Je kunt ook nog reepjes paprika en wortel toevoegen. De dipsaus kun je prima een dag van tevoren maken. 

Wil je meer weten over of lezen van Lein? Kijk dan eens op Lein's blog of op Lein's facebookpagina

Eet smakelijk!
Hetty