Op bezoek bij Balletstudio Kennemerland

13 mei 2019
Leuk filmpje, maar wel; spoiler alert! wij van Kidsproof weten al welk sprookje de leerlingen van 'klassiek niveau 1' van Balletstudio Kennemerland dit jaar in de eindvoorstelling dansen! Kijk je mee?
Familiebedrijf
Al sinds 1973 is Balletstudio Kennemerland een begrip in Haarlem en omstreken. Oprichtster was Sonja Koster, inmiddels staan haar dochter Marina en kleindochter Mathilde aan het roer van dit familiebedrijf dat al 3 generaties lang een mooie naam heeft in de balletwereld.

Voor alle leeftijden, óók heel jong!
Naast klassiek ballet kun je in de 2 studio's van de balletschool ook lessen Peuterdans, Kleuterballet, Show-musical, Dansmix, Moderne dans en Streetdance volgen. Voor kindjes met 'kleine danskriebels' zijn al lessen voor kinderen vanaf 3,5 jaar; Pré ballet. Omdat het voor de jongste kindjes soms nog wat teveel is om zich een heel jaar aan een sport te verbinden, kunnen ze als ze dat liever doen dan een heel jaar lid worden, ook een korte cursus volgen.

Elke leerling zijn of haar 'minutes of fame'
Mathilde hecht er veel belang aan dat er elk jaar een grote voorstelling voor publiek gegeven wordt. Zij heeft dit als kind altijd als zo bijzonder ervaren en gunt al haar leerlingen deze mooie ervaring ook. Toen wij van Kidsproof eens op bezoek gingen bij een les van 'klassiek ballet, niveau 1' hadden we geluk! De leerlingen van ongeveer 9 jaar oud mochten deze les voor het eerst mét kostuums aan oefenen voor de eindvoorstelling van dit jaar! Hun aandeel in de voorstelling met als thema 'Sprookjesverhalen en figuren' is het sprookje Repelsteeltje. Zie je in het filmpje de lange staart liggen?

Volg proeflessen!
Wil je weten of ballet iets voor je kind (of voor jezelf!) is? Volg een reeks van 3 proeflessen voordat je lid wordt! Je kunt ook al inschrijven voor volgend jaar. Check de site voor meer info en contactgegevens.