Spoony - Groenten eten is kinderspel!

30 april 2020
Met pure producten in vrolijke verpakkingen en leuke spelletjes laat Spoony je kind makkelijker gezond eten; wij probeerden het!
Spoony - Groenten eten is kinderspel!
---- WINACTIE ----
Vanaf donderdag 18 juni zal op onze Facebookpagina een winactie staan van Spoony. Je maakt door te reageren kans op een pakket bestaande uit:
Voetbalbroodjes
Biologische Snekkies wortel
Biologische Snekkies biet
Biologische Spelletjes Pasta
Doe-het-zelf pakket bietenpizza
Doe-het-zelf pakket wortel kwark bolletjes
De winnaars worden op Facebook bekend gemaakt. 

Groenten zijn altijd maar gewoon groenten, terwijl koekjes en snoepjes op allerlei manieren nóg aantrekkelijker gemaakt worden voor kinderen dan ze al zijn. Phaedra, zelf moeder van drie dochters én oprichtster van Spoony, vond dat daar verandering in moest komen. Haar doel; van groenten eten een feestje maken! Phaedra bracht snacks en maaltijden boordevol groenten op de markt. Dit deed ze in aansprekende verpakkingen en bedacht er leuke spelletjes bij. Op deze manier wordt groenten eten kinderspel!

Kidsproof testte Spoony

Hoe kan het toch dat van mijn eigen drie dochters, die ik toch echt hetzelfde genenpakketje en dezelfde opvoeding heb meegegeven, er één is die alles met plezier eet en er twéé zijn die alles wat gezond is met lange tanden wegwerken? Om moedeloos van te worden! De belofte van Spoony klinkt eigenlijk te mooi om waar te zijn, maar ik vind het het proberen waard. 

Ik bestel wat verschillende producten uit de Spoony webshop. Ik wil van alles wat proberen dus ik ga voor een middagsnackje, een lunch en iets voor het avondeten. En de spelletjesbox natuurlijk! 

Snack

Of, zoals Spoony dat noemt; een 'Snekkie'. Ik kies hier voor de hartige wafeltjes; bomvol biet of wortel. Deze zijn natuurlijk heel handig voor in school- of sporttassen, maar aangezien we nu in coronatijd niet naar school of sport gaan, zet ik ze lekker thuis op tafel wanneer er 's middags om iets lekkers wordt gevraagd. Waar ik even niet aan had gedacht is dat het uiterlijk van wafeltjes doet vermoeden dat het zoet smaakt... dus de eerste hap van dit hartige snekkie was niet helemaal wat ze hadden verwacht! Maar toen ze begrepen dat het hartige wafeltjes waren ging het doosje leeg. Top, al vóór het eten wat groenten binnen!Lunch

Het leuke aan dit 'kwarkbollen' recept vind ik dat de kinderen het zelf konden maken. De beschrijving was duidelijk, de handelingen eenvoudig. Het resultaat? Ontzettend lekker! Natuurlijk hadden ze tijdens het maken gezien dat er wortel in de bollen ging. Vonden ze raar natuurlijk. Maar het leuke uiterlijk van de verpakking, het zelf maken en voorál de geur die uit de oven kwam zorgde voor watertanden! Oordeel van de moeilijkste eter; 'LEKKER! Het lijkt een beetje op worteltjestaart!'
 


Diner

We gaan voor een chique diner; soep vooraf en een hoofdgerecht van groentepizza'tjes. En dat klinkt ingewikkelder dan het is; de soep krijg je namelijk kant en klaar, ingevroren geleverd. Zo klaar dus! De soep is vers en zit vol groenten, de kinderen vonden hem heerlijk. We aten er 'Dippies' bij; soepstengeltjes met 25% biet. Deze vonden ze zelfs lekkerder dan gewone soepstengels! 

De groentepizzaatjes worden 'Kabouterpizza's' genoemd en geleverd als compleet 'doe-het-zelf' pakketje. Ook hier blijkt weer; zelf maken, een leuke naam en een leuke verpakking doet wonderen! Ik heb eerder ook al eens geprobeerd dit als 'mini pizza' te verkopen, toen trapten ze er niet in. En nu? Supertrots gaan ze aan tafel en ál die met tomaat en kaas belegde plakjes courgette gaan op!Spelletjes

Bij ieder product zit een ander spelletje. Waar ik in eerste instantie dacht dat ik de spelletjes bij iedere maaltijd nodig zou hebben, blijkt dat helemaal niet het geval. Vanavond staat er linzenpasta op het menu, daar hoort een bingospel bij. Ik ben heel benieuwd, dat wordt vast leuk en lekker smullen! Ook het doe-het-zelf pakket 'Black Bean Brownies' wil ik zeker nog een keer uitproberen!

TIP: Spoony levert ook aan BSO's; geef de tip door als je wilt dat jouw kind daar ook gezonde snacks krijgt!

Wil je meer weten over de producten van Spoony of meteen iets bestellen om jouw kind op een leuke manier aan de groenten te krijgen? Klik dan door naar de website en volg hen op @ilovespoony! Naar de website