IKKI peutersport en hockeyschool

25 december 2017
Plezier op #1, geen wachtlijsten, zelfvertrouwen vergroten, technieken verbeteren en lekker bewegen; dat is IKK sport!


Bij IKK sport is hockey de basis, maar het blijft daartoe niet beperkt. Vanuit de gedachte dat verschillende sporten de motorische ontwikkeling, manier van bewegen en oog/ bal coordinatie kunnen versterken worden diverse technieken en spel elementen gecombineerd, met als doel op een leuke en ontspannen manier aan de groei van kinderen bij te dragen.

Oók op sociaal gebied; kinderen leren hier al jong dat winnen niet het allerbelangrijkst is, maar dat verliezen er ook bij hoort. Plezier staat voorop, dus als een kind door onzekerheid of verlegenheid niet tot bloei komt is daar oog voor en zal het doel zijn het kind toch met een voldaan gevoel de les te laten afsluiten!

Hockeyschool
De hockeyschool is bedoeld voor kinderen van 3 t/m 8 jaar die nog niet lid kunnen of willen worden van een hockeyclub maar al wel de techniek willen leren. Maar ook kinderen die al wel lid zijn van een hockeyclub zijn welkom, zij kunnen hun techniek verbeteren. Bij IKK sport kennen ze geen wachtlijsten, dus hier kun je altijd komen instromen!
Kinderen worden op leeftijd en/of fysiek ingedeeld.
Peutersport
Kinderen vanaf 2,5 jaar leren bij deze lessen spelenderwijs bewegen. Aan de hand van kleuren, materialen en op basis van veel sport- en spelvormen wordt zowel aan de grove als de fijne motoriek gewerkt. Kinderen van deze leeftijd kunnen nog erg verlegen zijn, daarom mogen ouders meedoen als het kind dit nodig heeft. Kinderen krijgen richtlijnen mee, maar geen regels, want er moet ruimte zijn om kinderen zich op hun eigen manier en tempo te laten ontwikkelen. Dit vergroot het zelfvertrouwen en dat komt ook de sociale vaardigheden weer ten goede! Een les duurt 45 minuten.
Onze ervaring
We kunnen ons voorstellen dat het fijn is wat referenties te horen over de plek waar je je kind gaat laten sporten. Dát zit wel goed bij IKK sport! Naast de lovende recensies de ouders op de site van IKK hebben achtergelaten kunnen wij zelf ook een duit in het zakje doen!
 
De oudste dochter van Kidsproof Haarlem's Barbara heeft, voordat zij lid kon worden van een hockeyclub, een ontzettend leuke tijd gehad bij de IKKI hockeyschool. 
Wat Barbara en haar dochter het meest is bijgebleven van de lessen is dat de trainers elke week weer zo super enthousiast waren en echt hun best deden alle kinderen evenveel bij het spel te betrekken. Het is goed te merken dat ze het belangrijk vinden dat iedereen het naar zijn zin heeft maar wél echt een hoop leert. Toen zij zich na een paar seizoenen hockeyschool bij een club aansloot was goed te zien dat zij de basis al beheerste.

De kleine zusjes vonden het ook helemaal niet erg om mee te gaan naar de lessen; Jan Pannenkoek komt namelijk iedere les met een gek hoofddeksel op z'n hoofd om snoepjes uit te delen aan de kinderen, óók aan broertjes en zusjes! 

Praktische info
- IKK sport geeft les op 2 locaties; het Kennemer lyceum of het Sterre college.
- Er is geen wachtlijst, instromen kan altijd
- Inschrijfgeld is eenmalig €25, daar krijg je meteen een sportshirt bij
- Je mag 1 keer kostenloos een proefles volgen
- In het winterseizoen wordt er binnen gesport, maar vanaf mei zijn de lessen bij mooi weer buiten

Meer weten of inschrijven?
Neem contact op per mail of een belletje!