icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

Speeltuinen in en om Haarlem die open zijn tijdens lockdown

5 maart 2021
Wil je met je spruit eens naar een andere speeltuin dan die in je eigen wijk? Deze speeltuinen zijn leuk, bijzonder, en open tijdens de lockdown!
Speeltuinen Haarlem
Tijdens de lockdown blijf je veel thuis maar wil je er met je kind wel af en toe even op uit. De bossen zijn fijn, het strand geweldig, maar kinderen worden wel het állergelukkigst van lekker ravotten in een speeltuin! Deze speeltuinen in en om Haarlem zijn zó gaaf én ook nu gewoon open, al dan niet met speciale aanvullende maatregelen en aangepaste openingstijden. Check deze dus altijd even voordat je naar de speeltuin gaat!

1. Speeltuin Groenendaal Heemstede

Speeltuin Groenendaal bevindt zich in het Groenendaalse bos met aan de overkant Kinderboerderij 't Molentje. De speeltuin is geschikt voor jong en oud, maar vooral voor de kleintjes tot een jaar of acht.
Vanaf woensdag 3 maart 2021 is de speeltuin weer gedeeltelijk open.
Lees meer over openingstijden en maatregelen van Speeltuin Groenendaal in Heemstede

2. Natuur Speeleiland Haarlem

Aan de Veerplas ligt een Buitengewoon eiland; het 'Natuur Speeleiland Haarlem! Hier kunnen Ruige Rakkers spannende avonturen beleven. Het eiland is uitdagend voor iedereen, maar Rakkers tussen de 4 en 12 jaar kunnen hier waarschijnlijk het beste ravotten. Je kunt komen spelen op woensdag en vrijdag, zaterdag en zondag.
Lees meer over Natuurspeeleiland Haarlem

3. Speeltuin bij Boerderij Zorgvrij

De boerderij is nog even gesloten, maar de speeltuin is open, de geitjes lopen buiten en restaurant Onder de Platanen heeft een geweldig afhaal-loket voor allerlei lekkers. Het restaurant heeft zelfs een speurtocht gemaakt zodat je een stukje met je kids kunt wandelen door Spaarnwoude als het bij de speeltuin even te druk wordt. 
Lees meer over de speeltuin bij Boerderij Zorgvrij

LEES OOK: Geochachen met kinderen; een coronaproof gezinsuitje in Haarlem! 

4. Speelpark Meermond

Het speelbos is een spannend speelterrein voor kinderen waar bijna alles mag. Er is een glijbaan, en kabelbaan en om het Park Meermond heen kun je een educatieve wandeling maken, zoals het duurzaamheidspad. Het speelterrein ligt een beetje verstopt in Heemstede, een goed bewaard geheim eigenlijk! Het is elke dag open van zonsopgang tot zonsondergang. 
Lees meer over Speelbos Meermond

5. Natuurspeeltuin Paddenpoel

Op het terrein van de Haarlemmer Kweektuin ligt deze natuurspeeltuin waar voornamelijk jonge kinderen heerlijk kunnen ontdekken en spelen. Zorg voor regenlaarsjes en oude kleren want je kids gaan niet schoon mee naar huis! 
Lees meer over Natuurspeeltuin de Paddenpoel

6. Nieuws over Linnaeushof

Je wilt vast graag weten of je binnenkort weer terecht kunt in Europa's grootste speeltuin. Dit is de laatste update:
De voorbereidingen zijn in volle gang om de buitenspeeltuin van Linnaeushof klaar te maken voor een nieuw speelseizoen in een veilige, gecontroleerde omgeving. Linnaeushof hoopt haar deuren te mogen openen op 31 maart 2021 na groen licht van het kabinet.

LEES OOK: 5X Coronaproof uitjes die je misschien nog niet kende!