Stakingsdag 15 maart... Wat gaan we doen?

1 maart 2019
Let op: lerarenstaking op 15 maart 2019! Wat ga jij doen met de kinderen tijdens de stakingsdag? Bekijk onze tips voor activiteiten in en om Leiden als de scholen staken, er zijn ook gratis uitjes en opvang voor als er gewoon gewerkt moet worden!
Wat doen we als de school staakt?
Voor de stakingsdagtips op 30 en 31 januari 2020 kijk je hier.


De kinderen vinden het vast niet erg, het weekend begint een dagje eerder vandaag - 15 maart 2019- de leraren staken! We gaan er een leuke dag van maken, en gelukkig: er is genoeg te doen! Hieronder vind je een aantal tips in de regio. Ook voor ouders die deze dag gewoon moeten werken: er is genoeg opvang voor de kids. Veel plezier!

1 - SnowWorld mini-camp
Laat je ouders maar werken... en ga vandaag lekker skien, boarden, boogschieten en nog veel meer gave dingen doen bij SnowWorld Zoetermeer!

2- Ayers Rock Zoetermeer
Beleef een leuke vrije schooldag op vrijdag 15 maart bij Ayers Rock. Doe mee met de introductieles klimmen voor maar €15,00 of kom naar de dagopvang met vele activiteiten. Ook is de kids escape room de hele dag te reserveren voor een spannend uitje met de kinderen.



3 - Ponydag
Een dagje ponyplezier bij de Nieuwendijk Hoeve in Oud-Ade!

4 - Golven staken nooit!
Hart Beach Surfschool in Scheveningen organiseert een dagprogramma voor kinderen van 4 tot 12 jaar op deze extra vrije vrijdag. Het wordt een dag vol leuke activiteiten  zoals een skateclinic, verschillende beachgames en voor kinderen die willen en een zwemdiploma hebben: surfles!



6- Zwemmen
Altijd een succes met de kinderen. Bij Zwembad het Wedde kun je vandaag extra recreatief zwemmen van 12.00-15.15 uur, voor slechts €2,- per persoon!

7- Lekker naar de film

Altijd gezellig om een filmpje te pakken! Voelt een beetje als spijbelen op een gewone schooldag... maar tijdens een staking mag het. Kijk eens naar het filmprogramma van Bioscopen Leiden. En wat dacht je van de meesterstunt bij Omniversum in Den Haag? Daar kun je met korting naar bijvoorbeeld Backyard Wilderness!



8 - Naar de speeltuin
Wij zijn dól op buiten- en natuurspeeltuinen. We hebben daarom 10 héle leuke in Leiden en omgeving op een rij gezet. Heel veel speelplezier!

9 - Spelletjes spelen bij de bieb
Naar de bibliotheek, dat is altijd leuk. En speciaal op deze dag zorgen bibliotheek Voorschoten en Speelotheek Bij tante Leen voor een reuzegezellige spelletjesochtend!

10 - Extra kinderentertainment
Bij Brasserie Park en Brasserie Buitenhuis maken ze van zo'n extra vrije dag natuurlijk één groot feest. Een middag vol vermaak voor kinderen en voor papa's en mama's een heerlijke lunch of koffie met taart!

Tip: Sluit je dag feestelijk af in een fijn pannenkoekenrestaurant! Wij hebben onze 10 favorieten in de regio Leiden, Zoetermeer en Den Haag op een rijtje gezet. Eet smakelijk!