Kidsproof reporter op pad met de Rotterdampas

12 april 2023
Kidsproof blogger Nathalie en haar gezin hebben sinds kort een Rotterdampas. Met deze pas kun je gratis of met korting heel veel leuke uitstapjes doen in en om Rotterdam. En daar moet natuurlijk ten volle gebruik van gemaakt worden! Nathalie en haar kinderen zijn dan ook al een paar keer op pad geweest. Lees hier welke leuke uitjes ze al hebben gedaan.
Met de Rotterdampas op pad: gratis of met korting leuke dingen doen!

Plannen maken

Op een kille zondagochtend maken de kinderen plannen voor die middag. Nu we de Rotterdampas hebben, wordt het ze wel heel makkelijk gemaakt. De Jaargids van Rotterdampas staat vol goede ideeën. Gezien het weer kiezen de kids een activiteit binnen. We gaan naar één van de vele musea uit de jaargids.

Museum wordt midgetgolf

Als we bijna bij onze bestemming zijn, trekt de lucht boven ons open. De zon laat zich dit voorjaar eindelijk zien. Zonde om met dat mooie weer binnen te zitten. Dus gooien we onze plannen meteen overboord. De handige Rotterdampas-app helpt ons een andere activiteit te kiezen in de nabije omgeving: we gaan een potje midgetgolf spelen!



Midget Golfbaan Parkhaven

Gewapend met clubs en scoreblok beginnen we aan de achttien holes bij Midget Golfbaan Parkhaven. Met de Rotterdampas mogen we hier 1 keer gratis een potje spelen. Naarmate de middag vordert wordt de zon feller en de golfbaan drukker. Overal mensen met goede zin, gezinnen, stelletjes en vriendengroepen. Er heerst een heel fijne sfeer. Door het groen en de rust vergeet je helemaal dat je midden in de grote stad bent. Ook de kinderen zijn enthousiast: "We wisten niet dat midgetgolfen zó leuk was!"

Welverdiend 

Na het kronen van de winnaar strijken we neer op het terras. Een ijsje gaat er op een dag als vandaag wel in. Wie had vanmorgen gedacht dat we vandaag zouden afsluiten in de zon op een terras? Wij niet. Maar dat is één van de vele voordelen van de Rotterdampas; de keuze is reuze! En dat komt goed uit, want er komen nogal wat vrije dagen aan.



Museum in de herkansing

En zo togen we op de eerstvolgende minder zonnige dag alsnog naar Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Nog bekend met het museum van een schooluitje, toont de oudste zijn broertjes de zalen. Ze zijn onder de indruk. Maar zoals het gaat met kinderen van hun leeftijd blijft de aandachtboog niet eeuwig gespannen. Dat geeft niks. De Rotterdampas geeft een jaar lang onbeperkt toegang, dus we komen gewoon nog een keer terug.

Naar boven!

Eenmaal buiten herkent mijn zoontje de Euromast. Niet van ons bezoek aan de midgetgolfbaan, maar van die keer dat een groep Rotterdamse leerkrachten tot in de vroege uurtjes vast zat in de Euroscoop die op grote hoogte was blijven steken. Waaronder zijn kleuterjuf! Sindsdien heeft hij toch een bepaalde binding met die toren. En warempel, de Rotterdampas geeft ook toegang tot de Euromast. We kunnen kiezen tussen 1 keer gratis entree of 50% korting voor een jaarkaart. We kiezen voor de eerste optie. Dus, hoogtevrees of niet, mamma komt er dit keer niet onderuit. We gaan naar boven! Als we eenmaal weer beneden zijn, is de reactie van de kinderen veelzeggend: "Dit was echt té leuk!"



Lekkere trek

Hoewel we gelukkig geen trappen hoefden te lopen, hebben het bezoek aan de Euromast en de trippel door het Park ons toch hongerig gemaakt. We moeten nog een eindje naar de metro, dus eens zien of we onderweg onze magen kunnen vullen. Opnieuw biedt de Rotterdampas-app uitkomst. In de categorie ‘culinair’ stuiten we op de Frietboutique waar we met de pas met korting een lekkere snack kunnen scoren. En ze hebben er ook zelfgemaakt ijs! Met acht kilometer in de benen en een veelzijdige dag achter de rug, sluiten we af op de Witte de Withstraat en maken alweer plannen voor een volgend ‘dagje Rotterdampas’. Naar de website