Nicole en Jill nemen een proefles op de borstelbaan!

7 december 2016
Nicole en Jill bereiden zich goed voor op de wintersport. Bij Skicentrum Moser nemen ze een proefles. Nieuwsgierig naar hun ervaringen? Bekijk dan snel het filmpje.
Proefles skieën bij Skicentrum Moser
Pas geleden hebben Jill (12) en ik een proefles skiën gehad bij Skicentrum Moser. Wij skiën eigenlijk pas 3 jaar en extra les is voor ons een mooie aanvulling.
 
Eerst werden de ski’s en schoenen aangemeten, waarna we met de ski’s onder de arm richting de skihelling gingen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het toch best wel een beetje spannend vond. Komt waarschijnlijk doordat ik niet zo’n held ben.
 
Onder goede begeleiding van de skileraar wordt er eerst gekeken wat je kunt c.q. wat je niveau ongeveer is. Er wordt gelet op je houding, sta je wel goed op de ski’s etc. Als dat een beetje helder is, ga je met de sleeplift een stukje naar boven. Dikke pret natuurlijk! Best een rare gewaarwording dat je zonder sneeuw toch het wintersport gevoel krijgt tijdens zo’n skiles.
 
Jill had al snel weer de smaak te pakken en voor haar ging mama ook best langzaam. Tja…
Voor mij was het belangrijkste dat Jill zich prettig zou voelen op de ski’s in combinatie met de borstelbaan. Het idee is dat zij hier haar skilessen gaat volgen, zodat zij straks op wintersport geen skiles meer nodig heeft en direct mee de pistes op kan. Ik heb me er al bij neergelegd, dat ik het nooit meer zo ga leren als de kids.
 
En weet je wat ook zo fijn is… de skileraar spreekt Nederlands! Dan voelt je kind zich toch vrijer om iets te vragen als iets niet duidelijk is. Je wilt natuurlijk dat ze het op een goede manier aanleren. Ik merkte aan Jill dat zij dit erg prettig vond.
 
Vooraf vroegen we ons af hoe het skiën op een borstelbaan zou zijn. Nou, we moeten eerlijk bekennen, dat viel meer dan 100% mee. Het is een goede ‘vervanging’ voor échte sneeuw.
 

Wij zijn enthousiast geworden en de kans is groot dat Jill bij Skicentrum Moser haar skilessen gaat volgen, zodat ze goed voorbereidt op wintersport gaat.
 
Groeten,
Nicole & Jill