Onze 11 aanraders voor het komende theaterseizoen

6 september 2016
Spannend, grappig, swingend, griezelig, sprookjesachtig, stoer, dromerig… Voorstellingen voor grote kids, voor de kleintjes én voor het hele gezin; bij deze onze 11 aanraders!

VOOR HET HELE GEZIN


Sissi (8+)
Losjes gebaseerd op het beroemde verhaal van Keizerin Elisabeth van Oostenrijk, beter bekend als Sissi. Een geweldige muziektheatervoorstelling voor kinderen én hun ouders, gemaakt door Theater Sonnevanck!

Introdans (6+)
Introdans heeft weer een prachtige familievoorstelling voor ons dit theaterseizoen! Tijdens Hoera Voor Hans word je ondergedompeld in bruisende, kleurrijke werken en kijk je je ogen uit!

SWINGEN & GRIEZELEN


Studio 100 Winterfestival (2+)
Tijdens dit supertoffe familiefeest op 26 november in Ziggo Dome in Amsterdam kun je meezingen, dansen en swingen met optredens van o.a. superheldin Mega Mindy, Kabouter Plop, Piet Piraat, het clowntje Bumba en natuurlijk K3!

Halloween familieconcert (6+)
Kom op 30 oktober met je familie griezelen tijdens het Halloween Familieconcert in Het Concertgebouw! Opperheks Lenette van Dongen vertelt er een verhaal bij waar de pompoenen van gaan gloeien.

VOOR DE KLEINTJES


Buurman & Buurman worden beroemd! (3+)
De buurmannen hebben een nieuwe tv. En nu willen ze niets liever dan zelf even op hun nieuwe tv te zien zijn. Maar hoe kom je op tv? Deze grappige familievoorstelling is van sept t/m jan te zien door heel Nederland! A je to!

Maya en de pollenbollen (2+)
Ga mee met de grappigste bijenvriendjes op een spannende zoektocht naar pollenbollen voor de verjaardagstaart van Willy! Deze kleurrijke show is te zien van okt t/m feb in 21 theater door heel Nederland!

DROMEN & EENZAAMHEID


In de Maneschijn (4+)

Hoe komen dromen tot stand? Helena is dromenmaakster en in haar droomatelier stelt ze samen met hondje Pepe dromen samen. Met prinsen en rakketten. Maar dan gaat ze ook een tukje doen… Een magische STIP producties voorstelling.

Onbekend Land (6+)
Een voorstelling over het overwinteren van eenzaamheid. Samen met Oorkaan en Nordland Visual Theatre neemt Het Houten Huis je mee in een wereld vol livemuziek, humor en beeldende poëzie.

VOOR GROTE KIDS


Spannende roadmovie (6+)
Na jarenlange trouwe dienst wordt een hond door het noodlot van zijn baasje gescheiden. Wie kan hij vertrouwen op de lange zoektocht naar zijn beste vriend? Spoor, een prachtige voorstelling van Het Filiaal Theatermakers.

Theater Artemis (8+)
Twee Brabantse gezelschappen bundelen hun krachten in Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde. Een familievoorstelling zoals je dat nog nooit hebt meegemaakt! Wil je weten wat er gebeurt?

KERSTVAKANTIE & MEER


De Kleine Sneeuwman (4+)
Buiten ligt een pak sneeuw, binnen komt rond middernacht het speelgoed tot leven. De Kleine Sneeuwman is een prachtige familievoorstelling tijdens de kerstvakantie. Bekijk snel waar je deze voorstelling kunt zien!

Nog meer theatertips!
Op zoek naar nog meer inspiratie om lekker met de kids naar het theater te gaan? Op Kidsproof.nl verzamelen wij de leukste tips voor voorstellingen bij jou in de buurt! Klik op Uitagenda en bladeren maar!

Veel plezier in het theater!