Deze vrolijke kids zijn helemaal enthousiast na de Kidsparty bij GlowGolf Enschede!

15 mei 2017
Lotus vraagt zich af waar ze met haar vriendinnetje Lou naar toe gaat. "Kloo kolf, wat is dat?", vraagt ze onderweg in de auto.
"Oh, dat is met een stokje in het donker tegen een balletje slaan", vat ik de komende activiteit samen. "Maar dan met lichtgevende dingen erbij". "Aha, dan weet ik het!" We zijn onderweg naar het Diekman terrein om bij GlowGolf Enschede mee te doen met een Play & Kleur Kidsparty.

Jungle here we come
Zodra we aangekomen zijn, rennen de kinderen vast vooruit. Daar staan we dan, bij de ingang van GlowGolf Enschede, vier enthousiaste en een tikje ongeduldige kinderen en twee nieuwsgierige moeders. We kennen de weg een beetje want onderin het pand zit indoor speeltuin Ballorig. “Mogen we nu naar binnen?”. Je gaat bij dezelfde ingang naar binnen, dan twee trappen omhoog en waant je meteen in een andere wereld. Veel zwart en levensgrote oerwoud tekeningen op de muren bereiden ons voor op de Neon Golf jungle die ons staat te wachten. Het avontuur begint hier al. Kom maar op met de Play & Kleur Kidsparty! Eerst even lekker fröbelen…Markeren kun je leren
De kinderen mogen kiezen uit een T-shirt of een pet om te versieren. Ze krijgen eerst nog limonade maar daar hebben ze natuurlijk geen tijd voor! Ze storten zich meteen op een geplastificeerde voorbeeld kleurplaat die ze over kunnen trekken of bedenken een eigen creatie die ze met markeerstiften op een wit T-shirt maken. Er zijn meer dan genoeg tekeningen om uit te kiezen, van stoer en avontuurlijk, tot romantisch en lief.

Het eigenlijke werkje is best lastig want de boel schuift nogal en de tekeningen zijn aardig gedetailleerd. (Tip: wasknijpers!?). Met een beetje hulp wordt het hartstikke mooi en sneller dan verwacht kunnen de kinderen hun zelf ontworpen T-shirts aan. We zien een tweedeling 'fashiondesigners in de dop' en 'fashion is so overrated': kleuren, aantrekken en gaan met die banaan! Ze staan te popelen om te golfen in hun coole t-shirts. Extra leuk; de shirtjes mogen na afloop mee naar huis!Lage cijfers is het nieuwe scoren
Na de knutselmodus is het tijd voor actie! We mogen een lichtgevend armbandje uitzoeken in de kleur die we willen met een matchend balletje en dito club (die ik de hele middag halsstarrig stokkie of stikkie heb genoemd). De regels worden uitgelegd. “Wat een grappige spelregels” zeggen de kinderen. “Hier is 1 punt beter dan 6 punten”.  Jazeker, bij mini golf is het de bedoeling dat je in zo min mogelijk slagen de bal in de hole slaat. Degene met de minste slagen is de master!

Neon hier neon daar
En dan mogen we de baan op. Wauw die witte T-shirts lichten echt gaaf op in het donker, net als Lou's bijpassende witte gympen. En de zojuist zelf gefabriceerde prints zijn ook goed te zien. De banen worden uitgelicht door blacklights. In de donkere hal ziet alles er super stoer en spannend uit. Zelfs ons score boekje en potlood lichten op in het donker. We zien dino’s, slangen, indianen en potten met goud.

Enthousiast gaan we van start. De ene bal gaat wat beter dan de andere maar we hebben vooral veel lol. Wij begeleiden de (soms wat te) enthousiaste kids en slaan af en toe zelf ook een balletje mee. De banen hebben verschillende hindernissen. Soms moeten de ballen over een hellinkje geslagen worden en dan weer door de mond van een soort totem poppetje. ”Die met die grote tong is leuk!”.Topspelers
Baan 18 is de laatste baan. Daar verdwijnt de bal in de hole. “He jammer zeg”. De avontuurlijke golfreis zit er op. Voor de winnaar is er een medaille. Omdat wij geen echte wedstrijd hebben gespeeld krijgen onze uitgelaten kids allemaal een vaantje met TOPspeler erop! “Veel leuker dan een medaille he mam, zo heeft iedereen iets".  En zo is het… Als kers op de taart mogen ze een ijsje uitzoeken!

Control alt escape
Daarna gluren we even bij de funroom. Deze ruimte is af te huren voor kinderfeestjes. Hier kunnen de kinderen interactieve spelletjes spelen. Ook de Escape room wordt door ons bewonderd…natuurlijk met de deur open. Dat zag er ook spannend uit! Leuk voor alle papa’s en mama’s voor een personeelsfeestje bijvoorbeeld. Van alles te beleven dus. Voor ons zit het er helaas weer op. Al zwaaiend met de vlaggetjes en vaantjes gaan wij blij naar huis. Nog even op de foto en dan in de auto…“Dat was gaaf, wanneer gaan we weer naar GlowGolf mama!?”

Groetjes Claudia en Tirza