Maak je eigen Squeezie

21 juni 2018
Fien en haar vriendinnen wilden graag een eigen Squeezie maken. Ik duik de schoonmaakkast in en vind van alles voor een snelle en vrolijke knutsel: een Squeezie 2.0!

Op een warme woensdagmiddag nam Fien twee vriendinnetjes mee naar huis. Na een groot glas ranja met een bakje aardbeien wilden de meiden met water spelen. De tuinslag gauw aangesloten op de sproeier en onder de trampoline geschoven. De meiden hielden hun hoofd zo lekker koel en bedachten de een na de andere acrobatische oefening voor elkaar. Juul vond het prachtig en voorzag het geheel van vakkundig commentaar: ‘Aaaahh, ah ah, ieehhhh!’


Na een tijdje waren de dames wel klaar met springen in de nattigheid en moest er geknutseld worden. Ik dook de grote knutselkast in, maar kon niet echt iets passends vinden voor ze. Fien en haar vriendinnen wilden graag een eigen Squeezie maken. In de schoonmaakkast had ik nog een nieuwe verpakking sponsjes liggen. Het bleek een gouden greep.


De sponsjes werden enthousiast ontvangen. De stiften, lijm en wiebeloogjes (bij veel knutselwerkjes te gebruiken) kwamen ook op tafel en de inspiratie vloog over de tafel. Het groene gedeelte van de spons moest verwijderd worden en met de wiebeloogjes werd een begin gemaakt met het gezichtje van het sponspoppetje. Terwijl de meiden gezellig kletsend bezig waren met hun poppetje besloot ik er ook eentje voor Jet te maken.Nadat ik de wiebeloogjes geplakt had, knipte ik van het groene gedeelte van de spons een snorretje. De meiden maakten er kapsels en hoedjes van. Ook moest ik voor ze op zoek naar meer variaties van ‘de snor’. Omdat de sponsjes nog niet op waren werd er ook een tweede exemplaar gemaakt. Al knutselend vlogen de namen voor de sponspoppetjes over tafel. Het exemplaar voor Jet werd ‘Frits’ gedoopt.


Na drie kwartier knutselen moest er haastig opgeruimd worden; de meiden hadden nog volleybaltraining. De sponsjes werden als kostbare schatten in de volleybaltas gestopt. De volgende dag moesten ze ook mee naar school. Frits ligt inmiddels al een aantal nachten in Jets bed, samen met Roos. Het door Jet gemaakte vriendinnetje van Frits.


Voor deze simpele (maar geslaagde) knutselactiviteit is maar weinig materiaal nodig:

  • Sponsjes (10 in een verpakking van de Action)
  • Wiebeloogjes in diverse groottes en kleuren (Action)
  • Potje knutsellijm en een schaar
  • Stiften

Heel veel knutselplezier!

Groetjes Elke


Elke van BLOG by Elke is moeder van Fien, Jet & Juul en leerkracht op een basisschool.